PLANICA 2014

Otroci in Planica: četrtki pod Poncami so posebni

Objavljeno 19. marec 2014 16.00 | Posodobljeno 19. marec 2014 16.00 | Piše: E. N.

Četrtki pod Poncami so prav posebni. Dan pred začetkom prve tekme se na prizorišču vsako lete zbere več tisoč otrok iz vse Slovenije.

Ariana Godicelj, OŠ Marije Vere Kamnik 2012.

Veliko jih pride tja s pomočjo našega partnerja Zavarovalnice Triglav, mnogi obiščejo skakalnice zaradi uspehov na športnih tekmovanjih, številni pridejo skoke spremljat skupaj s starši, nekateri pa po zaslugi svoje kreativnosti.

OK Planica namreč že vrsto let razpisuje likovni natečaj Planica in otroci, nagrada za sodelovanje osnovnih šol oziroma učenk in učencev pa je izlet pod Ponce. Vsako leto smo tako skoraj 1000 mladim omogočili spremljanje najboljših skakalcev sveta in jim pripravili pester spremljevalni program, obenem pa uspešno povezali umetnost s športom.


Spremljajte Planico 2014 s Slovenskimi novicami:

Do leta 2012 so šolarji izdelovali plakate na temo smučarskih skokov in vsako leto smo na naš naslov prejeli na stotine odličnih izdelkov iz skorajda vseh slovenskih krajev. Domači in tuji skakalci, vzorniki otrok, letalnica, skakalnice, gore, narava, sonce, sneg in visoko dvignjene zastave so se vsako leto bohotili na plakatih in sporočali misli najmlajših.

Lani je bila tema natečaja Planica in varovanje narave. Z njo smo pri otrocih želeli vzbuditi zavedanje o okolju, v katerem živimo, in s tem projekt trajnostnega razvoja predstaviti tudi osnovnošolcem. Tako smo znova prejeli najrazličnejše izjemne plakate, ki so nam pokazali, kako otroci razmišljajo o naravi, ki obdaja Planico, in dobili vpogled v njihovo predstavo o tem, kaj pomeni varovanje okolja.

Ker smo vedeli, da ni nobena tema natečaja za otroke pretrd oreh, smo jo letos razširili in varovanju narave dodali pojme za razmislek: enakost, vključenost, strpnost in športni duh. Sedmo- in osmošolci so nas znova navdušili in še enkrat jih bomo imeli čast gostiti v dolini pod Poncami. Finalisti natečaja ter vsi drugi otroci pa bodo imeli še enkrat priložnost spoznati avtorja zmagovalnega izdelka – ta se bo v četrtek, 20. marca, ob 12.30 predstavil na glavnem odru.

Deli s prijatelji