SKAKALCI

Orli za novoletno lovoriko

Objavljeno 27. december 2014 08.06 | Posodobljeno 27. december 2014 08.06 | Piše: STA, T. L.

Tekmovala bo šesterica Slovencev.

OBERSTDORF – S kvalifikacijami ob 16.30 se bo danes v Oberstdorfu začela že 63. novoletna turneja smučarskih skakalcev. Za prvo tekmo štirih skakalnic bo na zaletišču tudi šest slovenskih skakalcev, nastopili bodo Peter Prevc, Jernej Damjan, Robert Kranjec, Matjaž Pungertar, Anže Lanišek in Nejc Dežman.

Za njimi je eden najuspešnejših uvodov v zimo. Zadnji uspeh so poželi konec tedna v Engelbergu, kjer je bil Damjan tretji, popotnica z zadnje tekme pred novoletno turnejo pa je četverica med najboljšo petnajsterico, kar pet slovenskih skakalcev pa je trenutno v skupnem seštevku svetovnega pokala uvrščenih med najboljših 20.

Izpadel Tepeš

Selektor Goran Janus je po tekmah v Švici izbral šesterico, ki bo Slovenijo zastopala na turneji. Iz ekipe je izpadel Jurij Tepeš, ki se bo pripravljal na polete na prenovljeni skakalnici v Kulmu.

Enega najboljših začetkov sezone se zavedajo tudi skakalci, ki poudarjajo, da si na vsaki od tekem želijo po dva dobra skoka, potem bodo izidi prišli sami od sebe, seveda pa novoletna turneja s tekmami na izpadanje skriva tudi pasti in skupna uvrstitev se lahko hitro pokvari.

Prvi slovenski skakalec zadnjih sezon Peter Prevc je pred odhodom na turnejo dejal, da se zaveda, da lahko z dobrimi skoki poseže po najboljših mestih. Dejal je, da je bilo morda dobro, da se je na zadnjih tekmah odrezal nekaj slabše, saj bo tako na enem od vrhuncev sezone morda našel dodatno motivacijo. Za samo novoletno turnejo si ciljev ni postavil, glavna naloga bo dobro skakati. Želi si skokov s čim manj napakami, zaveda pa se, da se tekma dobro izide, če dobro skačeš.

Deli s prijatelji