LIGA EBEL

Orli napolnili mrežo hokejskih zmajev

Objavljeno 04. oktober 2015 22.40 | Posodobljeno 04. oktober 2015 22.40 | Piše: STA, S. U.

Igralci Znojma na domačem ledu še niso dovolili veselja nasprotnikom.

BRNO – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi osmega kroga lige EBEL v gosteh izgubili z ekipo Orli Znojmo z 2 : 7 (1 : 1, 1 : 0, 0 : 6). Ljubljančani so z današnjo tekmo v Znojmu končali krajši niz gostovanj. V petek so bili uspešni v Gradcu, kjer so po podaljšku premagali zadnjeuvrščeno ekipo lige, danes pa jih je čakala precej težja naloga, saj so gostovali pri vodilni zasedbi. Na koncu se je razpletlo s pričakovanim porazom, čeprav so zmaji še po dveh tretjinah tekme vodili. A pri najbolj vročem moštvu lige so nazadnje končali z visokim porazom. Igralci Znojma na domačem ledu še niso dovolili veselja nasprotnikom. Tokrat pa so Čehi za zmago potrebovali veliko časa, saj so se razigrali šele v zadnjih 20 minutah.

Zmaji so, morda tudi presenetljivo, a po prikazani igri kar zasluženo, vodili z 2 : 1. V 15. minuti se je po silovitem začetnem pritisku domačih prvič v tej sezoni v ligi EBEL med strelce vpisal Stephan Chaput, ki je bil sicer v nemški drugi ligi med boljšimi strelci. Na žalost zmajev pa so domači izenačili ob izteku prve tretjine, natančno dve sekundi pred koncem so bili uspešni z igralcem več.

Ljubljančani so v 30. minuti s silovitim strelom Andreja Hebarja z modre črte ob številčni prednosti spet prešli v vodstvo in ga držali do začetka tretje tretjine. Takrat pa so bili domači spet uspešni z igralcem več. Kot da bi Orli v zadnji minuti drugega dela prek Coltona Yellowa Horna, ki je zadel okvir vrat, napovedali to, kar se je zgodilo. Da je češkega predstavnika v ligi EBEL težko presenetiti, so na Češkem spoznali že drugi klubi, po izenačenju pa so Orli prvič povedli.

Zatem se je po golu odzval strateg gostov Fabian Dahlem in zahteval odmor. A ni pomagalo, Čehi so se razleteli po ledu in napolnili mrežo Oliverja Roya, tako da je bil visok poraz neizogiben. Po petem golu je v vrata Dahlem poslal Tomaža Trelca, ki pa je tudi hitro moral po plošček v mrežo.

Po zaporednih gostovanjih zdaj zeleno-bele čakajo tri zaporedne tekme doma, prva v petek proti celovški ekipi.

Deli s prijatelji