LIGA EBEL

Olimpija ugnala Innsbruck, možnosti za četrtfinale majhne

Objavljeno 15. februar 2015 21.41 | Posodobljeno 15. februar 2015 21.41 | Piše: STA, S. U.

Tako za gostitelje kot za Ljubljančane je bila to odločilna tekma, saj je bil tudi Innsbruck v podobnih težavah, razpletla pa se je z visoko zmago zeleno-belih.

INNSBRUCK – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi tretjega kroga drugega dela lige EBEL v gosteh premagali Innsbruck s 4 : 1 (1 : 0, 2 : 0, 1 : 1).

Možnosti Ljubljančanov, da se prebijejo v četrtfinale, so bile majhne že ob začetku drugega dela, v katerega so zmaji vstopili brez bonus točk z zadnjega mesta, nato pa so se še zmanjšale po dveh porazih. Na tretji tekmi v Innsbrucku so zato nujno potrebovali točki, da bi ohranili vsaj minimalne teoretične možnosti. Tako za gostitelje kot za Ljubljančane je bila to odločilna tekma, saj je bil tudi Innsbruck v podobnih težavah, razpletla pa se je z visoko zmago zeleno-belih.

Po treh zaporednih zmagah v medsebojnih dvobojih v tej sezoni so gostje začeli zelo napadalno, domači so imeli hitro prvo izključitev, veliko priložnost pa Anže Ropret, a je bil vratar Adam Munro na mestu. Potem pa se je začelo pet minut pekla za goste, saj so domači vse stavili na napad. V tem času se je zelo izkazal vratar gostov Miika Wiikman. Ko so gledalci že videli ploščke v mreži, je vse ubranil, predvsem dve priložnosti nekdanjemu zmaju Jeffu Ulmerju.

Na drugi strani so se na polovici tretjine prebudili še Ljubljančani, prvi ključni trenutek tekme pa je bil ob koncu prvega dela; potem ko so se domači ubranili z igralcem manj, je Gregor Koblar prestregel podajo na ogradi in s silovitim strelom premagal Munroja.

Gol je dal zmajem krila, na začetku drugega dela so še bolj pritiskali. V 24. minuti si je Tadej Snoj priigral kazenski strel, ki pa ga ni spremenil v zadetek. A v 27. minuti so, ko so že imeli igralca več, ob novi izključitvi domačih vratarja zamenjali s šestim igralcem, zadel pa je Tom Zanoški.

Drugi ključni trenutek pa je bil gol z igralcem manj sredi tekme, dosegel ga je Aleš Mušič. Kaj lahko pa bi se ta tretjina končala še z višjim vodstvom, saj so imeli gostje še nekaj priložnosti.

Piko na i je Olimpija postavila v 43. minuti, ko je Mušič ob novi izključitvi na ljubljanski strani spet prestregel podajo tekmecev, z Zanoškim pa sta dobro končala protinapad za 4 : 0. Olimpija je imela v zadnjem delu še minuto in 11 sekund na ledu razmerje 5 – 3, a gola ni bilo, za konec pa so svoj power play izkoristili domači, gol za 1 : 4 pa je bil zgolj estetski popravek poraza.

Zgoščen spored drugega dela lige EBEL se bo nadaljeval že v torek, ko bo v Tivoliju gostoval celovški KAC.

Deli s prijatelji