HOKEJSKA

Olimpija ostala brez golmana

Objavljeno 22. januar 2015 13.40 | Posodobljeno 22. januar 2015 13.40 | Piše: STA, D. P.

V ljubljanskem kolektivu z odhodom vratarja niso navdušeni, saj so mu že nekajkrat preprečili odhod iz zmajevega gnezda.

Zapustil je Ljubljano.

LJUBLJANA – Dvomov o prihodnosti 31-letnega kanadskega vratarja Andyja Chioda, ki je v letošnji sezoni v razširjenem avstrijskem prvenstvu branil vrata slovenskega hokejskega moštva iz Ljubljane, je konec. Po poročanju finskih medijev se je Chiodo danes zjutraj novim sodelavcem v moštvu KalPa iz Kuopia že pridružil na treningu.

Dopoldne je treniral

Kanadčan je po poročanju spletnega portala jatkoaika.com na Finsko pripotoval že v sredo, dopoldne je bil z moštvom iz Kuopia že na prvem treningu. Sicer pa bo Chiodo v tem finskem moštvu ostal vsaj do konca sezone elitnega finskega hokejskega prvenstva kot zamenjava za poškodovanega prvega vratarja Eera Kilpeläinena. Chiodo, ki je igral tako v severnoameriškem prvenstvu NHL ter v ruski ligi KHL, ima izkušnje tudi z igranjem v finski ligi v moštvih Jokerit, HPK in Kärpät. Izkušeni vratar je med letoma 2010 in 2013 uspešno branil za Kac iz Celovca. Lani avgusta je z ljubljansko Olimpijo podpisal enoletno pogodbo.

Niso zadovoljni

V ljubljanskem kolektivu z odhodom vratarja niso navdušeni, saj so mu že nekajkrat preprečili odhod iz zmajevega gnezda. »Že ob podpisu pogodbe smo se zavedali, da bomo morali za tako uveljavljenega vratarja pristati na kompromise glede možnosti predčasnega odhoda, vseeno pa smo upali, da se to ne bo zgodilo in smo do zdaj nekajkrat zavrnili predlog za odhod. Klub je do igralca izpolnil vse obveznosti, skladno z določili pogodbe. Končni dogovor glede odhoda med klubom in igralcem še ni dosežen,« so Ljubljančani v sredo na uradni spletni strani pospremili špekulacije o odhodu odličnega vratarja, pri katerem je pretehtala želja želja po spremembi kluba in iskanju priložnosti za zaključek te in začetek naslednje sezone v drugem okolju.

Deli s prijatelji