ZIMSKA KLASIKA

Olimpija klonila po podaljšku na Trgu republike

Objavljeno 28. december 2014 22.00 | Posodobljeno 28. december 2014 22.00 | Piše: STA, S. U.

Na zadnji tekmi v koledarskem letu so se zmaji spet predstavili v začasnem domovanju, na odprtem drsališču na Trgu republike.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 31. kroga lige EBEL po podaljšku izgubili z Bolzanom z 1 : 2 (1 : 0, 0 : 1, 0 : 0; 0 : 1).

Na zadnji tekmi v koledarskem letu so se zmaji spet predstavili v začasnem domovanju, na odprtem drsališču na Trgu republike. Zimska klasika je tokrat zares delovala zimsko, tako s temperaturami kot s snežno kuliso, vrnitev v stare romantične hokejske čase pa je več uspeha prinesla južnotirolski ekipi, ki je zmagala po podaljšku. Na koncu je bilo 2 : 1 za prvake lige, ki so tako še četrtič v sezoni premagali ljubljanske tekmece.

Na drugo tekmo lige EBEL v okviru zimskega festivala, prvo z Dornbirnom so izgubili, so se zeleno-beli podali s popotnico nesrečnega poraza v Salzburgu, ko so bili blizu prvemu uspehu po 18 zaporednih porazih, a so bili nazadnje spet prekratki. Tokrat so začeli dobro, z vodstvom v prvi tretjini. Po začetku, kjer si nobena od ekip ni priigrala izrazitejše prednosti ali priložnosti, pozneje pa so gostje začeli prevzemati pobudo, so domači hokejisti povedli sredi prvega dela. Hunter Bishop je po prestreženem ploščku sam krenil pred vrata Jaroslava Hübla in ga tudi premagal.

Nadaljevanje je bilo tudi dolgo izenačeno, po enkrat na vsaki strani tudi s številčno prednostjo, a sta obe ostali neizkoriščeni. So pa gostje Andyja Chioda premagali, ko so bile moči na ledu spet izenačene. V 34. minuti je šel domači vratar po plošček za gol, a se je ta odbil in ga presenetil, strelec pa je bil Paul Zanette. Nekaj polpriložnosti so si pripravili tudi domači, a po 40 minutah je bil izid pri temperaturah, ki so se že spustile pod ledišče, 1 : 1.

Domači so v zadnjem delu pokazali več želje in skušali priti do vodstva. Toda poskusi Gala Korena, Andreja Hebarja in soigralcev so postali plen vratarja Bolzana. Hebar je imel v 55. minuti lepo priložnost za zmagoviti gol, toda vratar Bolzana se je po njegovem strelu s strani izkazal z dobro obrambo. Na ljubljanski strani pa je pomagala tudi sreča, saj je v enem zadnjih napadov Bolzano zadel okvir gola.

Z izidom 1 : 1 so Ljubljančani imeli točko v žepu, druge pa niso dočakali. V podaljšku je najprej Bishop zapravil priložnost za zmago, v naslednjem napadu pa je po napaki domače obrambe Rick Scofield sam pridrsal pred Chioda in ga tudi premagal.

Po današnji tekmi se bodo zmaji na zadnji dvoboj v letu 2014 in prvega v letu 2015 podali v goste, najprej 30. decembra v Linz, nato pa še 1. januarja v Szekesfehervar.

Deli s prijatelji