DRŽAVNO PRVENSTVO

Ograjenšek pokopal Jeseničane

Objavljeno 31. marec 2014 22.41 | Posodobljeno 31. marec 2014 22.41 | Piše: STA, Mo. S.

Hokejisti Telemacha Olimpije so v prvi finalni tekmi državnega prvenstva premagali moštvo Team Jesenice s 5 : 1.

Ken Ograjenšek.

JESENICE – Hokejisti Telemacha Olimpije so v prvi finalni tekmi državnega prvenstva v gosteh premagali moštvo Team Jesenice s 5 : 1 (3 : 0, 0 : 1, 2 : 0). 

Ljubljančani so danes začeli bolje, prišli do nekaj strelov, po treh minutah pa že slavili. Jeseniški branilec je izgubil plošček, kar so tekmeci izkoristili, med strelce pa se je vpisal Ken Ograjenšek. Domači se niso dali, ob podpori navijačev so vzpostavili ravnotežje in si ustvarili nekaj priložnosti (še najnevarnejši je bil Peter Bizalj), vendar niso izenačili. To pa so kaznovali gosti, ko je Anže Ropret po prodoru zadel za 2 : 0. Ljubljančani so narekovali ritem igri, v 20. minuti je Žiga Grahut najprej zadel prečko, plošček pa je izza gola podal Žiga Pešut, kjer je bil na pravem mestu Ograjenšek.

Povratna tekma, po kateri bo tudi znan prvak za sezono 2013/14, bo 3. aprila v ljubljanski dvorani Tivoli.

Gosti so z boljšo igro nadaljevali tudi prvem delu druge tretjine, a so Jeseničani zdržali. Z nekaj obrambami se je izkazal tudi Jure Pavlič. Ko je na klop za kaznovane moral Gregor Koblar, so igralca več domačini izkoristili, uspešen je bil iz protinapada David Sefič.

Zadel je štirikrat

Jeseniški hokejisti so znova zaigrali bolje, prevzeli za nekaj časa pobudo, a v 53. minuti dobili nov gol. Aleš Mušič je plošček podal izza gola, tretjič na tekmi pa je zadel Ograjenšek. Celjski napadalec je bil še četrtič uspešen štiri minute kasneje, ko je postavil končni rezultat tekme in svoji ekipi priigral veliko prednost.

Deli s prijatelji