NA NORVEŠKEM

Odpadla tekma že ta vikend v Vikersundu

Objavljeno 08. februar 2016 22.02 | Posodobljeno 08. februar 2016 22.02 | Piše: STA, T. Pa.

Po novem bodo v Vikersundu tri tekme, v petek, soboto in nedeljo.

Vikersund z novim rekordom

VIKERSUND – Tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev, ki je v nedeljo zaradi megle odpadla na slovitem Holmenkollnu, bodo na Norveškem nadomestili že ta teden. Prireditelji tekem v smučarskih poletih v Vikersundu so sporočili, da so se s Fisom dogovorili za še eno tekmo, ki bo na sporedu v petek, 12. februarja.

Prireditelji so sporočili, da sta dogovor o dodatni tekmi v Vikersundu norveška in mednarodna smučarska zveza dosegli danes.

Po novem bodo v Vikersundu tri tekme, v petek, soboto in nedeljo. V petek bo po uradnem treningu že takoj na sporedu tekma, brez kvalifikacij, začela pa se bo ob 20. uri. V soboto bodo kvalifikacije na sporedu ob 15.00, tekma pa uro pozneje, v nedeljo pa se bo dogajanje s kvalifikacijami začelo ob 14.30, tekma pa bo ob 16. uri.

»Žal nam je, ker je tekma na Holmenkollnu odpadla. Vemo, koliko dela so vložili. Je pa seveda lepo, da smo dobili priložnost za dodatno tekmo, in upam, da bomo lahko navijačem ponudili še boljšo,« je spremembo tekmovanja na spletni strani prirediteljev v Vikersundu pospremil predsednik organizacijskega komiteja Stig Hamstad.

Deli s prijatelji