SVETOVNI POKAL

Nov udarec za ameriško smučanje

Objavljeno 28. november 2014 11.38 | Posodobljeno 28. november 2014 11.38 | Piše: D. P., STA

Na superveleslalomu v Lake Louisu bosta nastopila Perko in Kosi, končna slovenska četverica, ki se bo udeležila smuka, pa bo znana tik pred sobotno preizkušnjo.

Američan Ted Ligety je zmagal tudi na veleslalomu v Beaver Creeku.

LAKE LOUISE – Aktualni svetovni prvak v superveleslalomu Ted Ligety je zaradi poškodbe in operacije levega zapestja odpovedal hitrostni uvod v sezono svetovnega pokala alpskih smučarjev v kanadskem Lake Louisu. Ameriški specialist za veleslalom še vedno načrtuje udeležbo na tekmah, ki bodo ob koncu naslednjega tedna v domačem Beaver Creeku.

Najboljši veleslalomist na svetu si je med treningom poškodoval levo zapestje. Štirikratni svetovni in dvakratni olimpijski prvak Ligety je moral na operacijo, na kateri so mu v zapestje in dlan vstavili štiri vijake. To je še drugi udarec v novi sezoni za ameriško reprezentanco, potem ko je pod nož zaradi bolečin v hrbtu moral še en as, Bode Miller. Miller bo izpustil bližajoče se tekme severnoameriške turneje.

ZDA, v Beaver Creeku in Vailu, bodo sicer februarja prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju.

Slovensko moško ekipo onstran Atlantika sestavljajo Andrej Šporn, Rok Perko, Boštjan Kline, Klemen Kosi in Martin Čater. Na superveleslalomu v Lake Louisu bosta nastopila Perko in Kosi, končna slovenska četverica, ki se bo udeležila smuka, pa bo znana tik pred sobotno preizkušnjo.

Deli s prijatelji