MENJAVE

Navzkrižje interesov? Tepeš zapušča moške skoke

Objavljeno 19. julij 2016 12.16 | Posodobljeno 19. julij 2016 12.29 | Piše: STA, Mo. S.

Miran Tepeš bo po novem pomočnik direktorice tekem svetovnega pokala smučarskih skakalk.

Jurij in Miran Tepeš.

LJUBLJANA – Miran Tepeš, pomočnik Avstrijca Walterja Hoferja, tekmovalnega direktorja za smučarske skoke pri Mednarodni smučarski zvezi, zapušča karavano svetovnega pokala smučarskih skakalcev in se seli v ženske skoke, je poročala RTV Slovenija. Tepeša bo zamenjal nekdanji češki skakalec Borek Sedlak.

»Zame je to veliko presenečenje, obenem pa velik izziv in korak naprej v moji karieri. Miran je imel na tem področju veliko izkušenj in od njega sem se lahko veliko naučil. Zagotovo ga ne bo lahko zamenjati,« je menjavo pokomentiral Sedlak, ki je športno pot sklenil pred dvema letoma, nato pa opravljal različne naloge v celinskem pokalu.

Luč prižiga tudi sinu

Mednarodna smučarska zveza (Fis) ni sporočila razloga, zakaj Tepeš zapušča mesto, a kot poročajo tuji mediji, naj bi šlo za preprečevanje navzkrižja interesov za prihodnost, saj je bilo mogoče slišati očitke, da Miran zeleno luč za dovoljenje za skok prižiga tudi sinu Juriju. Lansko zimo so na primer Norvežani posredovali, da na Holmenkollnu v sodniški ekipi ni bilo Božidarja Prevca, očeta Petra Prevca, ki je pokoril konkurenco v pretekli sezoni, in Domna Prevca. Fis se želi torej izogniti podobnim primerom, ko se na startno rampo podaja Jurij.

Tepeš bo zdaj prevzel mesto pomočnika direktorice tekem svetovnega pokala smučarskih skakalk Čike Jošida. Njegova naloga bo poleg prižiga zelenih luči skakalkam tudi pregled objektov in drugih stvari v povezavi z organizacijo ter varnostjo tekmovanja.

Deli s prijatelji