BIATLON

Najavlja oder, sledi strelska izdaja

Objavljeno 12. marec 2014 17.08 | Posodobljeno 12. marec 2014 17.08 | Piše: M. U.

Slovenska biatlonska reprezentanca bo imela v finskem Medvedjem zalivu popravni izpit.

Jakov Fak bo moral v Medvedjem zalivu zadeti več tarč. Foto: Dejan Javornik/Novice

Pokljuka je za nami, najboljši biatlonci in biatlonke pa se bodo zdaj, predzadnjič to zimo, za točke svetovnega pokala merili v finskem Kontiolahtiju oziroma Medvedjem zalivu, prizorišču svetovnega prvenstva v naslednjem letu. Slovenska falanga pred prekrasno in polno gledalsko kuliso na domačem Rudnem polju ni izpolnila pričakovanj, Jakov Fak, Klemen Bauer in Teja Gregorin so si kot najboljšo uvrstitev pritekli in pristreljali 6. mesto Mrkopaljčana v zasledovalni tekmi. Glavni trener slovenske reprezentance Uroš Velepec je zato pihal od jeze in tega niti ni skrival.

»Svetovni pokal je tudi tekmovanje za denar, zakaj ne bi tekmovali tisti, ki so sposobni še kaj zaslužiti. Motivi so veliki, v tem trenutku pri nekaterih naših na žalost preveliki. A ne vidim razloga, zakaj ne bi uživali. Treba je tekmovati kot Björn Ferry na Pokljuki, z nasmeškom. Naši se preprosto niso znašli. Ne vem, ali so padli pod pritiskom domače publike, a videl sem, da niso uživali. Že na nastrelitvah so bili vsi zakrčeni. Tako se ne da uspeti. A ne vem, zakaj vse naenkrat skupaj. Če je na olimpijskih igrah šlo dobro, ne vem, zakaj bi bila tekma na Pokljuki takšen pritisk,« je Velepec odločno začel. Razočaran je še posebno nad Fakovim streljanjem. »Napoveduje uvrstitve med prve tri, a 19. mesto je daleč od tega. Sam zanesljivo ni zadovoljen, s takšnim streljanjem pač ne gre. Konkurenca v svetovnem pokalu je preostra. Če bo nadaljeval takšno streljanje, naj neha napovedovati stopničke in naj se veseli uvrstitev med 10. Če pa bo pokazal streljanje s treninga, bo drugače. Za vrhunski nastop je samo dober tek premalo,« je bil glavni trener še naprej kritičen.

Za tek in streljanje v Medvedjem zalivu pa je tekmovalno razmišljal z naslednjimi besedami: »V ekipi imam šest, sedem tekmovalcev in vsak ima svoje cilje. Eni si želijo uvrstitve na zasledovalno tekmo, drugi zmagati. Vsak bo poskušal po najboljših močeh, a kot rečeno, so cilji različni. Dejstvo pa je, da z 10. mestom Jakova Faka ne bomo zadovoljni.«

Deli s prijatelji