KRANJSKA GORA

Na Zlati lisici poleg Mazejeve še sedem Slovenk

Objavljeno 30. januar 2014 21.02 | Posodobljeno 30. januar 2014 21.02 | Piše: STA, Ma. F.

Tina Maze v Kranjski Gori lovi vrhunsko formo za Soči.

KRANJSKA GORA – Na 50. Zlati lisici, ki bo konec tedna v Kranjski Gori, se bo poleg Tine Maze, najboljše slovenske alpske smučarke, za točke svetovnega pokala merilo še sedem Slovenk: olimpijki Katarina Lavtar, Maruša Ferk ter Ana Drev, Tina Robnik, Ana Bucik, Saška Brezovnik in Eli Plut.

Na sobotnem veleslalomu bodo tekmovale Mazejeva, Ferkova, Lavtarjeva, Bucikova, Brezovnikova in Plutova, v nedeljo na slalomu pa Mazejeva, Drevova, Lavtarjeva, Robnikova, Brezovnikova in Plutova.

Tina lovi vrhunsko formo za Soči

Tina Maze bo po uspešnem prejšnjem tednu, ko je v italijanski Cortini d'Ampezzo prvič v tej zimi zmagala na tekmi za svetovni pokal in se dokazala s stopnjevanjem izidov v hitrih disciplinah, formo pred olimpijskimi igrami v Sočiju lovila še v tehničnih disciplinah. Zadnji tekmi pred boji za olimpijska odličja bosta v Kranjski Gori.

»To bosta pomembni tekmi pred Sočijem. V hitrih disciplinah sem že zelo napredovala, tudi na treningih v tehničnih, toda tekma je nekaj drugega in upam, da bom pred OI tudi v slalomu in veleslalomu na tekmah pokazala več kot do zdaj. Najbolj pomembno je, da je tekma ostala v Sloveniji, ker sta tu posebno vzdušje in posebna priložnost. Mislim, da je to zame tudi dodatna motivacija, nikoli pa mi ni bilo v breme, je le dodatna pomoč. Nemogoče je kje drugje doživeti to, kar je bilo lani v Mariboru, tega nisem doživela še nikjer,« je pred domačim koncem tedna povedala Tina Maze.

Lani je po sobotnem drugem mestu na veleslalomu na Pohorju v Mariboru dan pozneje slavila na slalomski tekmi. Po teh dveh tekmah konec januarja si je praktično že zagotovila skupno zmago v svetovnem pokalu. Obenem je prvič v svoji karieri osvojila tudi skupni seštevek za Zlato lisico, kar ji je po Mateji Svet (1988, 1990) in Urški Hrovat (1997) uspelo kot tretji Slovenki v zgodovini.

Deli s prijatelji