DRŽAVNO PRVENSTVO

Na Pokljuki slavila Erženova in Bauer

Objavljeno 28. december 2013 18.19 | Posodobljeno 28. december 2013 18.21 | Piše: STA, Mo. S.

Pokljuka je gostila še drugo letošnjo tekmo državnega prvenstva v biatlonu.

Klemen Bauer.

POKLJUKA – V prelepem sončnem vremenu je Pokljuka gostila še drugo letošnjo tekmo državnega prvenstva v biatlonu, ki je štela tudi za pokal Comita. Zasledovalni preizkušnji sta pripadli Anji Eržen (TSK OGP Grad Bled) pri članicah in Klemnu Bauerju (SK Ihan) pri članih. V odsotnosti zmagovalke s sprinta Teje Gregorin je drugo mesto osvojila Amadeja Teraž (SK Ihan); pri moških pa sta si stopničke priborila še Janez Marič (TSK OGP Grad Bled) in Lenart Oblak (SK Brdo).

Odziv zmagovalcev

»Vsi ti naslovi so prav gotovo kazalec, koliko časa si lahko v vrhu na domači, lokalni ravni. Vse je seveda odvisno tudi od trenutne konkurence, vendar se je bilo vseeno treba potruditi za vsak naslov. Vsaka malo večja napaka bi lahko tudi pomenila, da bi ostal brez zmage. Tudi danes sem se moral povsem osredotočiti na tekmovanje, v položaju leže sem čutil precejšnjo nervozo in pritisk, zato tudi nekaj več zgrešenih tarč. V celoti z nastopom ne morem biti zadovoljen, ničla v položaju stoje pa me utrjuje v prepričanju, da strelski občutki ostajajo pravi. Tudi v prihodnje se bom držal zastavljene strategije in jo poskusil še nadgraditi v boljše rezultate na svetovnem pokalu,« je po zmagi povedal Bauer.

»Konkurenca ni bila popolna, vendar sem vseeno vesela svojega prvega biatlonskega naslova državne prvakinje. Tekaško sem bila uspešna, strelsko pa bi se morala predvsem v položaju stoje bolj zbrati in streljati v svojem ritmu. To bi bržkone pomenilo tudi kakšno zgrešeno tarčo manj, kar bi še bolj potrdilo moj rezultat,« pa je po tekmi povedala Anja Eržen.

Kako so se odrezali mlajši?

V kategoriji mlajših članov je bil brez prave konkurence Vid Zabret (SK Ihan), saj je Miha Dovžan (ŠD Gorje) padel na progi in poškodoval puško, da ni mogel nadaljevati tekme, Miran Majer (SK Ihan) pa sploh ni nastopil.

Med mladinci je bil spet najboljši Žan Petrinčič (SK Loška dolina), ki je premagal Mitja Drinovca (TSK Triglav Kranj) in Jureta Ožbolta (SK Loška dolina). Pri mladinkah je bil razplet popolnoma enak kot na sprinterski preizkušnji. Naslov mladinske državne prvakinje v zasledovanju je pripadel Urški Poje (SK Loška dolina), drugo mesto je zasedla Tina Mlakar (SK Loška dolina) in tretje Neva Pančur (ŠD Gorje).

Gregorinova in Fak v Nemčiji

Za večino slovenskih biatloncev so se tekme v letošnjem letu zaključile, le Teja Gregorin in Jakov Fak bosta danes ob 18. uri nastopila na posebni biatlonski tekmi mešanih dvojic na nogometnem stadionu Schalkeja v Nemčiji, kamor sta na povabilo organizatorjev odpotovala že včeraj.
 

 

Deli s prijatelji