TABOR

Na Anžeta gledali kot na boga, a je človeški hokejski zvezdnik

Objavljeno 10. avgust 2015 20.23 | Posodobljeno 10. avgust 2015 20.24 | Piše: Marko Uršič

Na Jesenicah se je pretekli teden odvijal prvi tabor Anžeta Kopitarja za hokejske nadobudneže.

Anže Kopitar je na taboru gostil hokejske nadobudneže. Foto: Marko Feist

Resda temperature niso za zimske športe, a ledena površina v Sloveniji vseeno je. Kje drugje kot v najbolj hokejskem mestu pod Triglavom. Jeseniška Podmežakla je pretekli teden gostila treninge hokejistov državnega prvaka SIJ Acroni Jesenic in podprvaka Telemach Olimpije, po ledu pa so z drsalkami brazdali tudi udeleženci prvega tabora NHL-zvezdnika Anžeta Kopitarja. Na njem se je spretnejšega vihtenja s palico in vodenja ploščka učilo 29 otrok, letnikov rojstva od 2005 do 2007, 18 nadobudnežev pa je prišlo iz letnic rojstva 2002, 2003 in 2004. V soboto je bil zadnji dan tabora, zaradi temperaturne razlike se je nad podmežakeljsko ledeno površino nabrala meglena koprena, a malčki in trenerji tabora igralca Los Angelesa so pridno drsali.

»Zelo lepo je priti med otroke in videti njihove nasmeške. Tudi sam sem se sprostil, na ledu je bilo zelo prijetno in zabavno,« je bil najboljši slovenski hokejist vseh časov mirnih misli. Dvakratni prvak lige NHL bo suhe priprave za novo sezono začel ta teden, »nato pa bom šel pogledat tudi na led,« pravi. Kopitarju konec prihajajoče sezone poteče pogodba s kralji, pravi pa, da so pogovori o njenem podaljšanju že zdaj v teku.

Adrenalinski park

»Moja trenerska žilica še ni toliko razvita, da bi zaznal, ali je bil kdo od otrok na taboru že tako nadarjen, da bi pozneje segel tudi do najvišjih standardov. Najbolj pomembno je, da so se otroci imeli lepo, da so uživali, da so dobili nove prijatelje. Hokej pri tem morda ni bil toliko pomemben kot res ta sprostitev in druženje. Tudi menim, da nismo pretiravali s treningi na ledu, popoldne smo jih tudi peljali na velikanko v Planico, družili so se s Petrom Prevcem, bili so tudi v adrenalinskem parku na Šobcu. Kot goste sem imel tukaj nekaj reprezentantov, prišli so Žiga Pavlin, David Rodman in Andrej Tavželj. Res ni bil poudarek na hokeju kot na kakšnih drugih taborih. Na začetku so me otroci še gledali z drugimi očmi, vikali so me, a smo se hitro domenili, da tako ne bo šlo,« je navrgel Anže Kopitar, ki je po zadnji sezoni, ker Los Angeles Kings ni prišel v končnico NHL, kljub nastopu na svetovnem prvenstvu v Ostravi imel nekaj več časa za počitek. Spočil se je tudi v družbi hokejskih malčkov, s tem je pozabil na tekmovalni stres sezone v NHL, po ledenem rajanju bodočih hokejskih asov pa se bo tudi sam nabrusil tako, da bo s kalifornijskim klubom v novi sezoni spet napadal najvišjo lovoriko v najhitrejšem moštvenem športu na svetu.

Deli s prijatelji