NHL

Muršak v nižjeligaša: Zgodba z Detroitom je končana

Objavljeno 26. februar 2013 17.51 | Posodobljeno 26. februar 2013 17.51 | Piše: S. U., STA

Scenarij, po katerem bi Muršak znova zaigral za Ljubljančane, malo verjeten.

Jan Muršak je zabil tretji gol za Slovenijo.

DETROIT – Slovenski hokejist Jan Muršak, ki si služi kruh onstran velike luže, se je dokončno razšel z moštvom severnoameriške hokejske lige NHL Detroit Red Wings, ki ga je po poškodbi ključnice postavilo na stranski tir. Muršak bo do konca sezone igral v vrstah nižjeligaške Detroitove podružnice Grand Rapids Griffins.

Ni bilo zanimanja za usluge

»Moja zgodba z Detroitom je končana, ne želim se več vrniti tja,« je sporočil petindvajsetletni Pesničan, ki je upal, da bo v novi, skrajšani sezoni najbolj elitnega klubskega hokejskega prvenstva na svetu vendarle dobil pomembnejšo vlogo v napadu Rdečih kril.

V času lockouta in zamrznitve vseh dejavnosti v ligi NHL je zaigral v razširjenem avstrijskem prvenstvu ter v dresu ljubljanske Olimpije na 21 tekmah dosegel 36 točk. Po prihodu v Detroit pa si je že na prvi tekmi s St. Louisom poškodoval ključnico, zaradi dolgotrajne rehabilitacije je nato izgubil mesec dni tekem v najmočnejši ligi na svetu. Slovenski hokejist se je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe sicer vrnil v postavo Detroita na tekmi s Columbusom, a so ga kaj hitro postavili znova na stranski tir ter ga ponudili drugim moštvom lige v odkup.

Rdeča krila so Štajerca uvrstila med t. i. waivers. Ker pa nobeno od preostalih ekip v ligi NHL v 24 urah za Muršakove usluge ni pokazalo nikakršnega zanimanja, se je Pesničan že preselil v podružnico Grand Rapids v drugi severnoameriški hokejski ligi AHL. Muršak je v ligi NHL odigral skupno 46 tekem in dosegel dva zadetka.

Da bi znova zaigral za Ljubljančane, malo verjetno

»Vse skupaj je bila dobra izkušnja in sem zelo vesel, da sem lahko igral s toliko dobrimi igralci. A v Detroitu nisem bil srečen. Na žalost sem imel veliko težav s poškodbami, nato pa nisem dobil pravih priložnosti. Upam, da je zdaj konec s poškodbami in da bom lahko začel na novo graditi kariero. Za naslednjo sezono še ne vem, vendar pa zanesljivo ne bom igral v ligi AHL. Ne manjka mi ponudb iz najboljših lig v Evropi,« je napovedal Muršak. Kljub veliki želji ljubiteljev hokeja v Sloveniji pa je scenarij, po katerem bi Muršak znova zaigral za Ljubljančane, malo verjeten. Za kaj takega namreč Olimpija nima na voljo dovolj zajetnega proračuna.

Čestitke za slovenske hokejiste

»Še enkrat bi rad ob vsem tem čestital slovenskim hokejistom za uvrstitev na olimpijske igre prihodnje leto v Sočiju, kjer si zelo želim igrati. Kar pa zadeva letošnje svetovno prvenstvo, pa bo vse odvisno od tega, kako bo s končnico z mojim novim moštvom, ki je trenutno na drugem mestu na lestvici. Moj agent je v stiku tudi z drugimi klubi v ligi NHL, ki želijo najprej videti česa sem zmožen, saj v Detroitu zaradi poškodb nisem igral prav veliko,« je še dejal Muršak.
 

Deli s prijatelji