TEKMOVANJE

Mladi slovenski upi merili moči na pokalu Golt

Objavljeno 26. marec 2013 21.31 | Posodobljeno 26. marec 2013 21.33 | Piše: Ma. F.

Na smučišču Golte je v nedeljo potekal tradicionalni pokal Golt, kjer se je več kot 70 cicibank in cicibanov v starosti do 13 let preizkusilo v slalomu in veleslalomu.

MOZIRJE – Letošnja zima je poskrbela za številne zimske radosti, ki so se jih razveselili predvsem najmlajši. Sezona smučanja pa je prinesla tudi nekaj tekmovalnega duha. V nedeljo, 24. marca, je namreč v organizaciji Gornjesavinjskega smučarskega kluba Mozirje na smučišču Golte potekal 3. tradicionalni pokal Golt, kjer se je več kot 70 cicibank in cicibanov v starosti do 13 let preizkusilo v slalomu in veleslalomu. Cicibani in cicibanke iz smučarskih klubov Mozirja, Koroške, Celja in Zasavja ter številni posamezniki so se pomerili v 12 kategorijah. Tekmovanja na Golteh pa se je že drugo leto zapored udeležila varovanka nekdanje smučarke Nataše Bokal.

Najmlajši tekmovalec in tekmovalka stara komaj štiri leta

Pokal Golt je eno izmed najbolje organiziranih otroških smučarskih tekmovanj z bogatim nagradnim skladom. Vsi tekmovalci so prejeli darilne vrečke in medalje, najboljši trije v posamezni kategoriji pa steklene pokale. Po končani razglasitvi je sledilo žrebanje praktičnih nagrad sponzorjev. Največje veselje za otroke so bili zvezki Tine Maze. Posebno priznanje sta zaslužila najmlajši tekmovalec in tekmovalka, stara komaj štiri leta.
 
V ciljni areni pa so se tekmovalci in gledalci lahko okrepčali z vročim čajem in s piškoti. Letošnja maskota je bil »krtek«.

Pomerili so se tudi v smučarskih skokih
 
Poleg tekmovanja v smučanju so se najpogumnejši pomerili tudi v smučarskih skokih v dveh kategorijah – deklice in dečki. Najdaljši »polet« je meril 9,5 metra. Za popestritev tekmovanja so poskrbeli trenerji, ki so se v skokih težko kosali s svojimi varovanci.

Kljub slabemu vremenu in nizkim temperaturam je pokal minil v znamenju zabave, tako za otroke kot tudi starše.

Deli s prijatelji