INCIDENT

Mitja Kunc: Massi me je napadel, jaz sem se le branil

Objavljeno 15. februar 2013 14.02 | Posodobljeno 15. februar 2013 14.02 | Piše: A. L.

Tinine tri medalje je zaznamoval prepir, zapele pa so tudi pesti.

Mitja Kunc je zgoraj skrajno desno.

LJUBLJANA – »Opravičil sem se mu (Andrei Massiju) na kosilu, celo dvakrat, on pa me je začel žaliti,« je za Val 202 povedal Mitja Kunc, ki je bil zaradi vmešavanja v radijsko zvezo (čeprav menda ni bil on konkretni motilec na sporni frekvenci) med Massijem in Tino Maze, vpleten najprej v verbalni, nato pa še v fizični obračun. Tinin partner je Kuncu, tako pravi nekdanji črnjanski smučarski as, dejal, da je turist in avtsajder.

Narobe razumljen

Ker sta bila v jedilnici, ga je Kunc vprašal, ali gresta ven, kar si je očitno Massi razložil kot poziv na medsebojni obračun: »Mislil je, da se želim pretepati. Naenkrat je vstal in me potegnil za rokav. Roko sem mu umaknil, nakar se je opotekel – bil je v smučarskih čevljih – in me udaril. Z mano je začel fizično obračunavati. Sam sem se le branil.«

Kunc pravi, da se ne bo spuščal na Massijev nivo, je pa še enkrat dejal, da mu je žal, da je prišlo do incidenta. »Šokiran sem,« je poudaril.

Incident s Ferkovo

Da je Andrea Massi dokaj vzkipljiv, priča tudi dogodek izpred kakšnega pol leta. Takrat je menda očital smučarki Maruši Ferk, da je nevzgojena, in ji zagrozil, da jo bo nalomil tako, da ne bo nikoli več smučala.

Deli s prijatelji