HOKEJ

Medveščak na poti v KHL

Objavljeno 24. december 2012 14.25 | Posodobljeno 24. december 2012 14.27 | Piše: P. J., STA

Ruski hokejski ligi naj bi se pridružila zagrebški Medveščak in italijanski Milano Rossoblu.

Jeseničani se bodo okrepili pred nadaljevanjem sezone

MOSKVA – Predsednik ruske hokejske lige (KHL) Aleksander Medvedev je v pogovoru za ruski R-Sport izjavil, da naj bi se prihodnjo sezono drugi najmočnejši ligi na svetu pridružili dve novi ekipi. To sta italijanski Milano Rossoblu in zagrebški Medveščak.

Širitev lige

»Obstajajo velike možnosti, da se nam v naslednji sezoni pridružita dva nova kluba, ki bi ligo KHL razširila na devet držav. V igri sta Milano ter Medveščak in prepričan sem, da se nam bo priključil vsaj eden,« je dejal Medvedev.

Italijani se že dve leti trudijo, da bi prišli v ligo KHL, ki v svetu zaostaja le za ligo NHL, ki se igra v ZDA in Kanadi. Do zdaj Italijanom ni uspelo zapreti finančne konstrukcije sodelovanja, njihova glavna težava pa je dvorana s premajhno kapaciteto. Predsednik Milana Ico Migliore je že napovedal, da se bodo hokejisti iz zdajšnje s 4000 sedeži preselili v večjo. V primeru, da bi se ligi pridružil tudi Medveščak, pa Hrvaška tiskovna agencija Hina poroča, da bi Zagrebčani v tem primeru podpisali triletno pogodbo. V ligi KHL trenutno igrajo klubi iz Rusije, Belorusije, Kazahstana, Latvije, Ukrajine, Češke in Slovaške.

Deli s prijatelji