SVETOVNO PRVENSTVO

Mazetovi zlato, Vonnovo odpeljal helikopter

Objavljeno 05. februar 2013 11.45 | Posodobljeno 05. februar 2013 17.34 | Piše: A. L.

Odličen začetek superveleslaloma v Schladmingu: Mazetova zlata, Štuhčeva šesta.

Neustavljiva Tina v akciji.

SCHLADMING – Naša najboljša smučarka Tina Maze, ki se je je prijelo ime Tina Mašina, se je danes po schladminški strmini pognala kot 18. Lovila je prvo medaljo na svetovnem prvenstvu in jo tudi ujela.

Preberite tudi: Tina Maze smuča za Sierro Leone?

Ilka Štuhec je startala četrta in ciljno črto prečkala kot najhitrejša. Po osmih tekmovalkah v cilju je še vedno vodila. Nato je prišlo do prekinitve tekme, menda zaradi nezgode enega od delavcev na progi.
image

Kot deveta se je po progi pognala Italijanka Curtonijeva, ki je za Štuhčevo na koncu zaostala 84 stotink sekunde. Tudi po Fischbacherjevi je še vodila. Naslednja se je po progi zapeljala  Weiratherjeva, ki pa je odstopila. Prva, ki ji je uspelo prehiteti Štuhčevo, je bila Švicarka Lara Gut (startna številka 13). Vodstvo je prevzela z 51 stotinkami prednosti. S startno številko 18 je nato Tina Maze prevzela vodstvo. Slovenija je imela tako na prvih treh mestih dve Slovenki: vodilno Tino in Štuhčevo na tretjem mestu.

Sledil pa je grd padec Američanke Lindsey Vonn (startna številka 19). V zgornji galeriji lahko vidite reakcijo Tine Maze, ko je uzrla padec kolegice Vonnove.
image

Po daljši prekinitvi zaradi padca Američanke je po strmini krenila Maria Hoefl Riesh. Tudi ona je odstopila. Režiser je ob 15.32 že kazal meglo, ki se je vnovič spustila na strmino. Tudi Anni Fenninger (21) ni uspelo prismučati do cilja. Američanka Julia Mancuso, ki je imela precej težav na progi, je v cilj pripeljala kot tretja. Ilka je na šestem mestu z 89 stotinkami zaostanka za vodilno Tino Maze.

Tri ure in pol zamude

Tekma bi se morala sprva začeti ob 11. uri, a so jo zaradi goste megle večkrat prestavili. Na koncu se je začela s triinpolurno zamudo.

image

 

Deli s prijatelji