SUPERVELESLALOM

Mayerju dvojček v Saalbachu, Slovenci brez točk

Objavljeno 22. februar 2015 17.05 | Posodobljeno 22. februar 2015 17.05 | Piše: STA, S. U.

Za olimpijskim prvakom v smuku je najboljši vikend v svetovnem pokalu.

SAALBACH – Za olimpijskim prvakom v smuku Avstrijcem Matthiasom Mayerjem je najboljši vikend v svetovnem pokalu. Potem ko je v soboto v Saalbachu dobil smuk, je danes zmagal tudi v superveleslalomu. Pred tem je v svetovnem pokalu zmagal le enkrat, lani je bil v smuku najboljši na finalu v Lenzerheideju.

Na tehnično zahtevni progi z veliko hitrimi veleslalomskimi zavoji in slabo vidljivostjo je Francoza Adriena Theauxa premagal za 23, Norvežana Kjetila Jansruda, vodilnega v superveleslalomskem seštevku svetovnega pokala, pa za 27 stotink sekunde. Na nehvaležnem četrtem mestu je še drugič zaporedoma ostal Švicar Carlo Janka.

Slovenski tekmovalci so v superveleslalomu ostali brez točk. Boštjan Kline je zasedel 32. (+ 2,60), Martin Čater 35. mesto (+ 2,67), Klemen Kosi pa je ostal brez uvrstitve.

Tekme v Saalbachu, ki kandidira za svetovno prvenstvo leta 2021 (SP je gostil leta 1991, na katerem je kolajno osvojila Nataša Bokal), so bile na sporedu prvič po letu 1999, ko je veleslalom dobil Christian Mayer, še leto prej pa je bil v veleslalomu najboljši Hermann Maier.

Deli s prijatelji