ODLOČANJE

Massi v slovensko reprezentanco? »Ne bom le lutka«

Objavljeno 22. april 2015 09.20 | Posodobljeno 22. april 2015 09.20 | Piše: P. Pa.

Tina Maze se še ni odločila, kako bo prihodnjo sezono, Andrea Massi tudi ne.

Vodji ekipe Team to aMaze ne primanjkuje ponudb. Ker se Tina Maze še vedno ni dokončno odločila, kako bo z njeno kariero po tej sezoni, so še vedno odprte karte tudi pri Massiju.

Še vedno naj bi bila aktualna ponudba Slovenske smučarske zveze, pogovarjali pa naj bi se tudi o vsaj enoletnem prevzemu vloge nadzornika v reprezentancah. Andrea Massi bi si tako lahko avtonomno ogledoval treninge, sodeloval pri kondicijskih pripravah. Massi je za Siol dejal, da bi bil povezovalni člen, ki bi potreboval tudi pooblastila. »V slovenskem smučanju ne bom le lutka.«

Massi je brez dlake na jeziku povedal, da predvideva manjše reprezentančne ekipe, saj »reprezentanca ni socialna ustanova, ampak ekipa, ki meri na visoke rezultate. V  reprezentanci smučarji niso zaradi stricev, botrov ali debele denarnice. Reprezentančni dres morajo nositi tisti, ki so ga vredni. V evropskem pokalu se kalijo mlajši tekmovalci, najboljši pa so v svetovnem pokalu. Preostali? Zanje ne vidim možnosti. Primer – 30-letni smučar v evropskem pokalu je zame absurd,« je dejal Massi, ki izpostavlja nadarjenost Klemna Kosija in opaža izboljšanje stanja v ženski reprezentanci.

Pravi, da je treba revolucionirati sistem in razmišljanje, še posebej pri moških. Prepričan je, da mladi tekmovalci potrebujejo močno in karizmatično vodstvo. »Več let sem opazoval slovenske 'zmagovalce' v avgustu, ki so nato januarja ugasnili. S tem želim poudariti, da so v načrtovanju forme in dela skozi celotno sezono v Sloveniji številne pomanjkljivosti.« Massi je še ugotovil, da slovenski trenerji delajo dobro do oktobra, potem pa se pojavita domotožje in velika slovenska bolezen – obrekovanje. Massi dodaja, da tega preprosto ne bi smelo biti.

Deli s prijatelji