(PRE)HITRA ANNA

Massi: V prvih 16 sekundah smo izgubili tekmo

Objavljeno 02. marec 2015 16.12 | Posodobljeno 02. marec 2015 16.12 | Piše: STA, S. U.

Avstrijka Anna Fenninger je trenutno najbolj vroča smučarka svetovnega pokala, Andrea Massi pa bo analiziral, kaj se je s Tino dogajalo v prvih 16 sekundah tekme.

BANSKO – Z današnjim drugim mestom svoje varovanke Tine Maze je bil zadovoljen tudi vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi. Sicer ga niso navdušile izgubljene stotinke v zgornjem delu proge na samem začetku, kjer je Tina izgubila največ, ga pa je tokrat zadovoljila nova vrhunska uvrstitev v borbi za veliki kristalni globus.

»Zadovoljni smo s tem drugim mestom, a moram še pogledati, kaj se je zgodilo v prvih 16 sekundah, kjer smo izgubili tekmo. Ampak Tina je v primerjavi z zadnjimi tekmami vedno boljša in to je v redu,« je nastop v superveleslalomu v Banskem ocenil Massi. »Anna je prav gotovo hitra, če ne bi bila, ne bi bila danes in včeraj prva. Treba bo analizirati, zakaj smo toliko izgubili v zgornjem delu tudi včeraj. Pristop je bil dober, potem ko so slabe tri tekme pustile posledice. Ampak vidim, da je zdaj Tina spet pri stvari in pripravljena na borbo, ki bo trajala do konca.«

Želela je postati smučarska skakalka

Medtem pa je trenutno najbolj vroča alpska smučarka v karavani svetovnega pokala Avstrijka Anna Fenninger. V Banskem je vknjižila dve zmagi, najhitrejša je bila tako na nedeljski kombinaciji kot tudi na današnjem superveleslalomu, z novimi 200 točkami pa se je Tini približala na 44 točk. »Še sama ne vem, zakaj sem tako hitra. Mislim le na smučanje in dobre uvrstitve potem prihajajo same po sebi. Sicer sem bila ob začetku vikenda tudi nekoliko šokirana, potem ko so tekmi odpovedali, a danes je bila kulisa res vrhunska. Zelo sem uživala, sem sproščena in smučati tako je zame nekaj posebnega. Smučam res z veseljem in mislim, da so zato tudi rezultati takšni,« je po današnji zmagi dejala Avstrijka.

Vendar pa Fenningerjeva ni vedno hotela biti alpska smučarka, vedela je le, da si želi uspešno športno kariero. »Ko sem bila mlajša, sem želela postati smučarska skakalka zaradi velikih uspehov Andreasa Goldbergerja. A zdaj imam malo več kilogramov in sem zelo vesela, da mi je uspelo v alpskem smučanju,« je dejala sicer še vedno drobna in vitka Fenningerjeva, ki slovensko šampionko Tino nadvse spoštuje. »Zelo se spoštujeva in najin dvoboj bo vse do konca zelo hud.«

Deli s prijatelji