PRETOPLO VREME

Maribor ostal brez Zlate lisice

Objavljeno 17. januar 2014 19.00 | Posodobljeno 17. januar 2014 18.59 | Piše: STA, Ma. F.

Maribor bi moral tekmo za Zlato lisico gostiti 1. in 2. februarja.

Za 23. januar je bila napovedana snežna kontrola, vendar v Mariboru trenutno ni česa kontrolirati, saj snega preprosto ni.

MARIBOR – Po zadnjih informacijah po seji organizacijskega odbora Zlate lisice letošnje jubilejne 50. tekme svetovnega pokala alpskih smučark za Zlato lisico ne bo gostil Maribor. Čeprav so si štajerski organizatorji do zadnjega še pustili čas za dokončno odločitev, pa so vremenske razmere tako slabe, da možnosti za spremembo ni več.

Zdaj prirediteljem ostane le še upanje, da bo tekmo morda prevzela Kranjska Gora, vendar tudi tam v teh dneh dežuje, tako da je že tako tanka snežna odeja še tanjša.

Pretoplo vreme

»Zlate lisice v Mariboru ne bo. Vreme je pretoplo, te dni še dežuje, izvedba tekmovanja tako ne bo mogoča. Zdaj moramo počakati do ponedeljka, da bomo videli, kaj bo napovedano deževje čez konec tedna naredilo v Kranjski Gori, potem pa bomo sklenili, ali tekmo selimo na Gorenjsko. Več bo znano v ponedeljek zvečer,« je povedal generalni direktor organizacijskega odbora Zlate lisice Srečko Vilar.

Maribor bi moral tekmo za Zlato lisico gostiti 1. in 2. februarja, drugi teden je za 23. januar napovedana snežna kontrola, vendar v Mariboru trenutno ni česa kontrolirati, saj snega preprosto ni, v kratkem pa tudi niso napovedane ohladitve, ki bi omogočile izdelavo umetnega snega.

V zadnjih štirih letih se je trikrat zgodilo, da tekme za Zlato lisico ni bilo v Mariboru. Dvakrat so jo prevzeli v Kranjski Gori, enkrat pa je bila odpovedana.

Deli s prijatelji