KONEC

Maria Höfl Riesch končala kariero

Objavljeno 20. marec 2014 16.06 | Posodobljeno 20. marec 2014 16.06 | Piše: STA, P. J.

Nemka je naznanila, da se poslavlja od športne kariere in da ima dovolj poletij na snegu.

Tekmici.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN – Trenutno ena najboljših smučark na svetu, Nemka Maria Höfl Riesch, je potrdila, da po 13 letih v svetovnem pokalu končuje športno pot. Novico je trikratna olimpijska prvakinja sporočila danes v Münchnu. »Tako sem se odločila,« je povedala tekmovalka in dodala, da ima v življenju dovolj poletij na snegu.

Poškodba tik pred koncem

»Ko v Nemčiji vsi uživajo v poletju, sem v Zermattu, na Novi Zelandiji ali pa v Čilu in treniram,« je Nemka že pred časom dala vedeti, da je tovrstno življenje ne zanima več.

Devetindvajsetletna Riescheva, njen menedžer je slavni nogometaš Bayerna Franz Beckenbauer, je v sezoni 2010/11 osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar štirikrat je v tem seštevku končala na drugem mestu, trikrat na tretjem. Blizu uspehu je bila tudi letos, a se je tik pred koncem sezone poškodovala.

81 stopničk za najboljše

Na olimpijskih igrah je Bavarka osvojila tri zlate medalje in eno srebrno, a je morala igre leta 2006 zaradi poškodbe izpustiti. Dvakrat je postala svetovna prvakinja, skupaj pa ima s svetovnih prvenstev kar šest medalj. V svetovnem pokalu si je Nemka priborila 27 zmag in skupaj kar 81 uvrstitev na stopničke za najboljše.

Z zaskrbljenostjo so novico sprejeli tudi pri nemški smučarski zvezi, saj jim trenutno v ženski kategoriji primanjkuje odličnih tekmovalk. V naslednji sezoni, ki bo imela vrhunec februarja na svetovnem prvenstvu v ZDA, bo njihovo glavno orožje zdaj Viktoria Rebensburg.

»Boljše tekmovalke od Marie ni. Ko je v startni hišici, je tam športnik, ki je zmožen nadčloveških dosežkov,« pa je o tekmovalki povedal prijatelj iz otroških dni in iz zdajšnje reprezentance Felix Neureuther.
 

Deli s prijatelji