LIGA EBEL

Ljubljanski hokejisti zmagali na Dunaju

Objavljeno 19. december 2014 23.24 | Posodobljeno 19. december 2014 23.24 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid srečanja je bil 3 : 1.

DUNAJ – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 28. kroga lige EBEL v gosteh na Dunaju premagali ekipo Vienna Capitals s 3 : 1 (1 : 0, 0 : 0, 2 : 1).

Pričakovati je bilo silovit pritisk domačih in ti so v prvih minutah res oblegali gol Olimpije. Nato je imel svoje trenutke tudi domači vratar Matt Zaba ter ubranil poskusa Hunterja Bishopa in Žige Pešuta. V teh minutah sta poskušala še Anže Ropret in Andrej Hebar, najlepšo priložnost pa je imel Luka Kalan, a z desne ni dobro zadel ploščka. Prvi ljubljanski poskus z igralcem več se je končal z nevarnim strelom Marvina Degona, ki ga je domači vratar ubranil, je pa ta poskus že napovedal tisto, kar se je zgodilo v 19. minuti, ko je isti igralec zadel levi zgornji kot vrat za vodstvo zeleno-belih.

Nadaljevalo se je s pritiskom Dunaja, a so se gostje ubranili, nato sta poskušala Pešut in Gregor Koblar. Od 30. minute so povsem zagospodarili domači, priložnosti so se kar vrstile, a je Andy Chiodo vse ubranil. Ob novi izključitvi so se morali gostje zbrati, saj se je kazen zavlekla še v zadnjo tretjino.

Pozneje je imela tudi ljubljanska ekipa štiri minute igralca več, a je bil Zaba takrat pri strelu Degona pozornejši. V zadnjih minutah so Dunajčani spet silovito pritisnili, nato pa z nekaj smole dobili še drugi gol. Aleš Mušič jim je pobegnil, ustrelil, Zaba je plošček že ujel, a mu je nato ušel v gol. Ko so nato domači v 59. vendarle znižali, je sledila popolna ofenziva, tudi brez vratarja in ob novi številčni prednosti. Toda Mušič je hladnokrvno s strelom na prazna vrata poskrbel za končnih 3 : 1.

V nedeljo Ljubljančani ne bodo igrali, ker so tekmo s Celovcem odigrali vnaprej, naslednji dvoboj pa jih čaka na domačem terenu na ledenem festivalu na prostem 23. decembra z Dornbirnom.

Deli s prijatelji