LIGA EBEL

Ljubljanski hokejisti izgubili v Celovcu

Objavljeno 09. januar 2015 23.01 | Posodobljeno 09. januar 2015 22.59 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid srečanja je bil 2 : 3.

CELOVEC – Hokejisti Telemacha Olimpije so v 37. krogu lige EBEL v Celovcu izgubili z 3 : 2 (1 : 0, 2 : 2, 0 : 0).

Ljubljančani so v zadnjih dveh domačih tekmah prekinili niz porazov in premagali Innsbruck ter Gradec, tokrat pa jih je čakalo zahtevno gostovanje. Podali so se na vedno vroč teren v Celovec, kjer so v tej sezoni enkrat že izgubili, zato pa so dobili oba domača obračuna s celovškimi zmaji. Ti pa so danes izid v medsebojnih zmagah izenačili, saj so bili tesno boljši s 3 : 2.

Še enkrat Olimpiji ni uspelo dveh zaporednih zmag nadgraditi s tretjo. Tokrat so imeli lepo priložnost za kaj takega, saj so Celovčani v res hudi krizi, toda gostje priložnosti niso izkoristili tudi zaradi preveč ležernega začetka tekme.

Vodili že 3 : 0

Vzdušje v mestni dvorani ni bilo tako, kot je običajno na tem terenu. Zmaji iz Ljubljane so imeli svoje priložnosti, škoda pa je, da so sredi tekme storili dve grobi napaki, ki sta domače popeljali do prednosti s 3 : 0. Po tretjem golu je strateg gostov Fabian Dahlem vzel 30 sekund odmora in močno povzdignil glas. Igralci so se vendarle prebudili in se do konca drugega dela z dvema goloma z modre črte, najprej je zadel Matic Podlipnik, potem še Kyle Medvec, povsem vrnili v igro.

A nato v 46. minuti Žiga Pešut, ki je ušel domačim, ni premagal Pekke Tuokkole, dve minuti pozneje pa je po lepo izdelani akciji Gal Koren sprožil, a se mu je zlomila palica in plošček ni šel proti golu. Veliko priložnost, da bi prišli do izenačenja, pa so imeli še med 53. in 57. minuto, ko so imeli dvakrat zapored igralca več, a so bili povsem nenevarni in ostali brez pravega strela. V zadnji minuti so poskušali še brez vratarja Andyja Chioda, zmaga pa je ostala doma.

V nedeljo čaka zmaje domača preizkušnja, v Ljubljano prihaja zasedba z Dunaja.

Deli s prijatelji