HOKEJ

Ljubljančani brez težav odpravili ekipo Graz 99ers

Objavljeno 15. december 2012 00.45 | Posodobljeno 15. december 2012 00.45 | Piše: T. L., STA

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 30. kroga lige EBEL premagali ekipo Graz 99ers s 3 : 0.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 30. kroga lige EBEL premagali ekipo Graz 99ers s 3 : 0 (1 : 0, 1 : 0, 1 : 0). Ljubljanska zasedba je na prejšnji tekmi na gostovanju na Solnograškem doživela poraz, že 14. zaporednega na tamkajšnjem prizorišču, kar pa zmajev ni vrglo iz tira. Danes je v goste v Tivoli prišel tretjeuvrščeni Gradec, domači pa so bili močnejši za dve orožji: po lažji poškodbi se je v ekipo vrnil prvi zvezdnik Jan Muršak, po avanturi v Medveščaku pa je v staro jato priletel še Andrej Hebar. Vse skupaj, začinjeno z borbenostjo in nepopustljivostjo, je bilo prava kombinacija, po deloma nervozni in tudi grobi tekmi pa so bili domači boljši s 3 : 0.

Brez strahu

Zmaji so hitro pokazali, da se tretje ekipe prvenstva ne nameravajo ustrašiti. V prvi tretjini so bili povsem enakovreden tekmec, za odtenek so bili sicer boljši Gradčani, ki pa niso zadeli. Blizu vodilnemu golu so bili v 16. minuti, vendar je domači vratar Jerry Kuhn takrat tudi z nekaj sreče plošček obdržal pred golovo črto. So pa bili v naslednji minuti učinkoviti domači. Hiter napad Žige Panceta se je končal z lepo podajo za Miho Verliča, ta pa je prvič premagal vratarja gostov Frederica Cloutierja. Do konca tretjine bi lahko imela domača ekipa podvojeno prednost, a je Ken Ograjenšek zgrešil skoraj nemogoče.

Tudi nadaljevanje je bilo v tem slogu. Domači so se dobro branili in obenem prežali na svoje priložnosti, eno je imel Hebar, a je meril čez gol. Ko so sledile graške minute, tudi ob njihovi prvi prednosti igralca več na tekmi, pa je vratar Kuhn pokazal vse svoje znanje in spravljal gostujoče napadalce v obup. Pri domačih pa je mirno glavo ohranil mladi Jaka Zdešar in hladnokrvno izkoristil nenadno priložnost sredi tekme ter s strelom pod prečko povišal vodstvo Ljubljančanov. Ob koncu tretjine je že prišlo do prvih nervoz in izmenjavanj udarcev, rezultat pa se ni spreminjal.

Udarec s palico

Zaostanek je povzročil še več živčnosti pri gostih in igra je postajala vse bolj groba. Na drobne izzive so domači znali odgovoriti, gledalce pa je najbolj spravil na noge Muršak v 50. minuti. NHL-zvezdnik se ni obotavljal stopiti v bran svojemu vratarju, ki je že pokril plošček, Kevin Moderer pa ga je še udaril s palico; Muršak je avstrijskemu tekmecu v pretepu pokazal, da ima ne le spretno roko za doseganje golov, ampak tudi močno pest. Po boksarskem vložku – tako 'zmagovalec' Muršak kot 'poraženec' sta dobila po pet minut kazni – so bili še vedno boljši domači, za piko na i dobri predstavi pa se je z lepim golom izkazal še branilec Mike Ratchuk in Olimpija je v 55. minuti povedla s 3 : 0. Ob koncu so gostje skušali na vsak način priti vsaj do častnega gola, toda domači so zdržali brez prejetega zadetka, Kuhn pa je zbral kar 41 obramb.

Olimpija je po porazu Salzburga na Dunaju zdaj spet le točko za Salzburžani, priložnost za dve novi pa bo imela že v nedeljo znova na domačem terenu, ko v goste prihaja predzadnji Dornbirn.
 

Deli s prijatelji