RAZKRITO

Lindsey Vonn priznala – bori se z depresijo

Objavljeno 14. december 2012 09.58 | Posodobljeno 14. december 2012 09.58 | Piše: D. P., STA

»Verjamem, da se ljudem zdi vse v mojem življenju popolno, a sama se z njim spopadam kot vsak drug.«

Lindsey Vonn se je po trebušnih težavah postavila na noge in smuči.

VAL D´ISERE – Ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn, ki je pretekli teden v Švici osvojila že 57. zmago v karieri, je v pogovoru za ameriško revijo People magazine razkrila, da se že dlje časa bori z depresijo. Osemindvajsetletna olimpijska prvakinja, kraljica ženske karavane alpskega smučanja, je povedala, da že vrsto let jemlje antidepresive.

Ni mogla iz postelje

»Verjamem, da se ljudem zdi vse v mojem življenju popolno, a sama se z njim spopadam kot vsak drug,« je priznala Vonnova in razkrila, da je bilo najhuje leta 2008. »Takrat je bilo tako hudo, da enostavno nisem več mogla zlesti iz postelje. Počutila sem se brezupno, prazno, kot zombi. Res je bilo hudo.«

Brez moža ji je bolje

Trikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala, ki je tudi letos med nominiranci za najprestižnejše nagrade v športu Laureuse, je ob tem dejala, da je trenutno tako srečna v življenju, kot že dolgo ni bila. Lani se je ločila od dolgoletnega trenerja in menedžerja Thomasa Vonna, ki je bil njen življenjski partner in trener v eni osebi. Zdaj se počuti bolje kot kadar koli prej.

»Zdelo se mi je, da moram vse razkriti. Končno so vsi delčki mojega življenja tam, kjer morajo biti. Sprejemam se tako, kot sem, in gledam le še naprej,« je dodala Vonnova, ki se s 57 zmagami bliža rekordnemu dosežku 62 zmag v svetovnem pokalu, ki ga ima Avstrijka Annemarie Moser Pröll.

V petek in soboto ameriško zvezdnico, največjo tekmico slovenske junakinje Tine Maze v boju za veliki kristalni globus, v Val d'Iseru čakata smuk in superveleslalom. Na tem francoskem prizorišču je do zdaj zmagala že petkrat.

Deli s prijatelji