SMUK

Lindsey Vonn presenetila vse, Ilka 8.

Objavljeno 21. januar 2017 10.57 | Posodobljeno 21. januar 2017 12.38 | Piše: STA, A. L.

Lindsey je pokazala, da je svet zase v ženskem smuku.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN – Ženskega smuka ni konec, dokler ne nastopi ameriška smukaška kraljica. Lindsey Vonn je kot 17. tekmovalka dosegla 77. zmago v svetovnem pokalu. Ilka Štuhec je osvojila osmo mesto. Lindsey je zaradi zloma desne nadlahtnice izpustila uvodni del sezone, karavani pa se je pridružila prejšnji teden na smuku v Zauchenseeju in že bila tedaj 13.

Do nastopa Vonnove je vodila Švicarka Lara Gut. Za Vonnovo je zaostala 15 stotink sekunde, tretje mesto pa je zasedla Nemka Viktoria Rebensburg (+ 0,48).

Zmagovalka prvih treh smukov Štuhčeva je nastopila z bolečinami in s pomočjo protibolečinskih tablet. V petek popoldne si je na kondicijskem treningu zvila gleženj. Nekajkrat je zašla iz idealne linije, le ob tretjem merjenju vmesnega časa je bila hitrejša od takrat vodilne Rebensburgove, za Vonnovo pa je zaostanek Štuhčeve znašal 1,13 sekunde. Maruša Ferk in Vanja Brodnik nista prišli do cilja.

Najbližja zasledovalka Štuhčeve v smuku Gutova zaostaja še vedno več kot 100 točk, do konca sezone pa so še trije smuki.

V nedeljo bo na istem prizorišču še ženski superveleslalom.

Deli s prijatelji