LOCKOUT

Liga NHL ostaja zaklenjena, odpade tudi tekma zvezd

Objavljeno 10. december 2012 23.20 | Posodobljeno 10. december 2012 23.17 | Piše: S. U., STA

Zaradi izprtja je izgubljenih že skupno 422 tekem rednega dela sezone.

Je sezona izgubljena?

NEW YORK – Ker pogajanja delodajalske in delojemalske strani niso obrodila sadov, je bilo vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL prisiljeno odpovedati še vse decembrske tekme rednega dela, vključno z novoletno zimsko klasiko in tekmo vseh zvezd (All-Star Game), je za ameriško tiskovno agencijo AP potrdil neimenovani, a dobro obveščeni vir.

Izgubljenih že skupno 422 tekem rednega dela sezone

Predvideno je bilo, da bi se na prvi dan novega leta na stadionu univerze v Michiganu v Ann Arborju pomerili moštvi Toronta in Detroita, a za to zdaj ni več prav nikakršnih možnosti. Zaradi izprtja (lockout) je izgubljenih že skupno 422 tekem rednega dela sezone, vključno z načrtovanimi odpovedmi tekem pa je skupna številka odpovedanih tekem narasla že na 526 oziroma dobrih 42 odstotkov hokejskega ligaškega koledarja.

Pogajanja vnovič ta teden

Sprti strani naj bi še ta teden vnovič sedli za pogajalsko mizo z načrtom, kako rešiti preostanek sezone. Po najbolj optimističnem scenariju bi se liga, če bi prišlo do dogovora, lahko začela že januarja. Petič v zadnjih 20 letih se je zgodilo, da se liga NHL ni začela zaradi izprtja, zadnjič v sezoni 2004/05, ko ni bila odigrana niti ena tekma.

Deli s prijatelji