SKOKI

Leteča deklica: Ema Klinec zlata na olimpijskih igrah!

Objavljeno 16. februar 2016 15.15 | Posodobljeno 16. februar 2016 15.15 | Piše: STA, K. K.

Sedemnajstletna skakalka iz Poljanske doline je vodila že po poskusni in prvi seriji posamične preizkušnje smučarskih skakalk.

Ema Klinec je zlata.

LILLEHAMMER – Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je zmagala na zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju. Sedemnajstletna skakalka iz Poljanske doline je vodila že po poskusni in prvi seriji posamične preizkušnje smučarskih skakalk. V finalu pa je Sloveniji priskakala najžlahtnejše, zlato odličje.

Ema Klinec je v finalu na manjši napravi skakalnega stadiona Lysgardsbakkene nad Lillehammerjem s skokom 96 metrov potrdila status prve favoritinje ter Sloveniji priskakala prvo zlato kolajno na tokratnih zimskih mladinskih olimpijskih igrah.

Slovenka je slavila s skupnim seštevkom točk 249,3. Druga je bila Rusinja Sofija Tihonova (237,6 točke), tretje mesto je pripadlo Italijanki Lari Malsiner (231,6 točke). To je druga slovenska kolajna na tokratnih igrah na Norveškem, potem ko je bil Tit Štante bronast v Oslu v preizkušnji deskarjev na snegu v snežnem žlebu. Skupno gre za že deveto slovensko kolajno na zimskih mladinskih olimpijskih igrah in drugo zlato. Pred štirimi leti je bil Anže Lanišek zlat v posamični preizkušnji smučarjev skakalcev v Innsbrucku.

Sedemnajstletna smučarska skakalka iz Poljanske doline Ema Klinec si je postavila za cilj prav na mladinskih olimpijskih igrah na Norveškem, na katerih tekmujejo športniki stari od 15 do 18 let, prikazati svoje najboljše skoke. In to ji je vsekakor tudi uspelo.

Za tekmovalko iz Poljan nad Škofjo Loko je izjemen januar, ko je trikrat stala na odru za zmagovalke na tekmah svetovnega pokala smučarskih skakalk, dvakrat je bila tretja (Oberstdorf, Zao) in enkrat druga (Saporo).

Pred letošnjim Lillehammerjem še ni imela posamične zmage na največjih tekmah, leta 2013 je skupaj z ostalimi dekleti, Špelo Rogelj, Uršo Bogataj in Katjo Požun, osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje na ekipni preizkušnji v Libercu.

Deli s prijatelji