ŠAMPIONKA

Lasse Kjus o Tini Maze: Fantastična je

Objavljeno 10. februar 2015 17.22 | Posodobljeno 10. februar 2015 17.22 | Piše: P. Pa.

Norveški smučar pravi, da navija za Slovenko in upa, da ji bo uspelo izenačiti njegov dosežek s svetovnega prvenstva leta 1999, ko je osvojil kolajne v vseh petih disciplinah.

Tina ima vse možnosti, da osvoji še odličje v veleslalomu in slalomu.

BEAVER CREEK – Norveški smučarski zvezdnik Lasse Kjus se v teh dneh, ko uspehe enega za drugim niza Tina Maze, mudi na prizorišču svetovnega prvenstva. In kot kaže, je tudi on velik navijač naše šampionke in si želi, da bi ji uspelo izenačiti njegov rekord iz leta 1999, ko je prav v Beaver Creeku osvojil medaljo v vseh petih disciplinah. Tina jo je po treh tekmah osvojila na vseh treh, čakata jo še preizkušnja v veleslalomu in slalomu.

Ona daje karakter tekmovanju

Kot poročajo ameriški mediji, je Kjus dejal, da za Tino navija za to, ker so rekordi za to, da se podrejo. Lasse ni presenečen nad tem, kar uspeva Slovenki, in upa, da ji bo čim več smučarjev sledilo pri tem, da bi hkrati trenirali hitre in tehnične discipline.

»Vsi govorijo o tem, da je nemogoče, da bi trenirali slalom in smuk, ampak poglejte Tino,« je dejal 44-letnik, ki bo v sredo nastopil tudi na tekmi legend. »To je fantastično. Potrebujemo smučarje, kot je ona. Prav ona prinaša karakter tekmovanju.«

Deli s prijatelji