SVETOVNI POKAL

Lara Gut zmagala v Aspnu, Drevova 22.

Objavljeno 27. november 2015 23.27 | Posodobljeno 27. november 2015 23.30 | Piše: STA, Ma. F.

V soboto bo v Aspnu še ženski slalom.

Lara Gut.

ASPEN – Švicarka Lara Gut je zmagala na veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v ameriškem Aspnu (2:02,51). Druga je bila Avstrijka Eva-Maria Brem (+ 0,10), tretja pa Italijanka Federica Brignone (+ 0,34). Edina slovenska finalistka Ana Drev je bila 22. (+ 4,38).

Drevova, ki je nastopila 20., se je kot 28. edina iz slovenske vrste uvrstila v finale, v katerem je snežilo še močneje kot med uvodnim nastopom. Drevova je v drugi vožnji torej pridobila šest mest.

Katarina Lavtar, edina slovenska dobitnica točk na uvodni tekmi v Söldnu, je odstopila in ni izkoristila ugodne startne številke 30. Preostali Slovenki sta nastopili ob koncu startne liste; Ana Bucik je končala na 45. mestu (+ 4,85), Tina Robnik pa je predčasno končala nastop. Na prvi progi je odstopila tudi Lindsey Vonn. Po prvi vožnji je vodila Mikaela Shiffrin. Brignonejeva, ki je dobila uvodno veleslalomsko preizkušnjo v Söldnu, je zaostajala le za 11 stotink, tretja pa je bila Gutova (+ 0,96).

Shiffrinova je bila v drugo na poti do zanesljive zmage, saj je imela še na zadnjem merjenju vmesnega časa 68 stotink prednosti, nato pa je dvoje vratc pred ciljem z roko udarila ob količek, izgubila ravnotežje in končala v snegu. Svoje 13. zmage se je tako razveselila 24-letna Gutova.

V soboto bo v Aspnu še ženski slalom.

Deli s prijatelji