DOBRODELNA DRAŽBA

Kupec Prevčevih smuči: Kdor ne skače, ni Sloven‘c

Objavljeno 18. marec 2016 19.42 | Posodobljeno 18. marec 2016 19.43 | Piše: Mo. S.

Samo Kupljen je za par zmagovalnih smuči odštel 45 tisoč evrov.

Fotografija je arhivska.

LJUBLJANA – Smuči, s katerimi je šampion Peter Prevcimage postal svetovni prvak, dobitnik velikega kristalnega globusa in zmagovalec novoletne turneje, so na dobrodelni dražbi projekta Botrstvo prodali za neverjetnih 45 tisoč evrov.

Toliko je zanje ponudil direktor Bauhausa Samo Kupljen, ki priznava, da uspehe Petra Prevca redno spremlja. »Kot vsak Slovenec, seveda. Kdor ne skače, ni Sloven'c,« nam je pojasnil v navijaškem duhu, ki ga je v teh dneh pri nas res ne manjka.

Kot pravi, bodo Prevčeve zmagovalne smuči razstavili, tako da bodo vsem na ogled. »Krožile bodo med našimi centri, stranke se bodo z njimi lahko fotografirale, če bodo to hotele,« dodaja.

Dobrodelni že leta

Sicer pa mu dobrodelnost ni tuja, saj so si v podjetju že pred desetimi leti v zvezi s tem zastavili tudi posebno strategijo. Odločili so se, da bodo podpirali projekte, ki so povezani zlasti z otroki. »Pred nekaj leti je bila ustanovljena ideja botrstva prek Zveze prijateljev mladine Slovenije. Z njimi sodelujemo redno. Ko pridejo te dražbe, pa je to kombinacija koristnega in prijetnega, da lahko botrstvu podarimo še dodatna sredstva,« je jasen Kupljen.

Deli s prijatelji