SP V HOKEJU

Kristan upa na čudež proti velesilam

Objavljeno 08. maj 2013 11.59 | Posodobljeno 08. maj 2013 11.59 | Piše: Rok Tamše

Vratar slovenske hokejske reprezentance Robert Kristan po treh porazih in novih izzivih v boju za obstanek v elitni diviziji.

STOCKHOLM – Slovenski hokejisti imajo za sabo slab spanec. Po uvodnih treh porazih na svetovnem prvenstvu na Švedskem se jim slabo piše v boju za obstanek. Včerajšnji poraz proti Danski po podaljšku z 2 : 3 je še posebej grenak, težko ga je prenesel tudi vratar Robert Kristan: »Bili smo najbliže zmagi na turnirju do zdaj, a nam na žalost spet ni uspelo. Bili smo več časa pri ploščku. Bili smo boljši tekmec in mislim, da Danci niso zmagali povsem zasluženo. Pri zadnjem zadetku se nam je prikradla napaka v komunikaciji za vrati in Danci so srečno dosegli gol. Cilja za zdaj nismo izpolnili, vseeno pa moramo dvigniti glave pred novimi dvoboji. Dali bomo vse od sebe in upali na, da tako rečem, čudež. Lovili bomo zmago in upali, da bodo Danci ostali pri teh dveh točkah, ki so jih osvojili proti nam.«

Upanje umre zadnje

Slovenijo čakajo same zahtevne preizkušnje proti še močnejšim tekmecem kot do zdaj. Danes ob 16.15 bo na drugi strani veliki hit turnirja Švica, potem pa še hokejske velesile Češka, Švedska in Kanada. »Imeli smo eno priložnost v boju za obstanek, pa smo jo izpustili iz rok. Zdaj pa nas res čakajo tekme, kjer sploh nismo favoriti. Vemo, da bomo morali izkoristiti vsako najmanjšo priložnost in upati na športno srečo. Upanje umre zadnje. Na vseh štirih preostalih tekmah bomo dali vse od sebe, da bi izpolnili cilj, ki smo si ga zadali,« pravi Lix, ki je branil na vseh treh tekmah.

Bodo Švicarji podzavestno podcenili rise?

Švicarji imajo za sabo serijo treh odmevnih zmag proti Švedski, Kanadi in Češki. Tako dobro še nikoli niso igrali na svetovnih prvenstvih »Morda je dvoboj s Švico v tem trenutku nekakšen psihološki plus za nas. Oni bodo po vseh zmagah sproščeni, a kolikor jih poznamo, ne bodo ničesar prepustili naključju. Tako oni kot mi bodo odigrali svojo tekmo, morda pa bodo podzavestno le upočasnili svoj ritem,« se nadeja Kristan.

Deli s prijatelji