NHL

Kralji z Anžetom Kopitarjem visoko zmagali v St. Louisu

Objavljeno 17. januar 2014 11.54 | Posodobljeno 17. januar 2014 11.54 | Piše: STA, A. L.

V 20 minutah je naš as prispeval eno podajo.

ST. LOUIS – Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju s 4 : 1 premagala moštvo St. Louis Blues in se mu oddolžila za visok poraz pred 14 dnevi (0 : 5). Anže Kopitar je v 20 minutah za goste prispeval eno podajo.

Trevor Lewis je v tretji in peti minuti zadnje tretjine dosegel svoja prva gola v sezoni, za goste pa sta bila uspešna tudi Jake Muzzin (3.) in Jeff Carter (60.). T. J. Oshie je s kazenskim strelom izenačil v šesti minuti druge tretjine. Kralji so z zmago v Scottrade Centru končali niz petih zaporednih porazov na gostovanjih. Kopitar je podal Carterju, ki je v zadnji minuti postavil končni izid.

Osem točk za Anaheimom

Prvi mož tekme je bil vratar gostov Jonathan Quick, ki je zbral 28 obramb in celo bil podajalec pri prvem zadetku Lewisa. Odkar se je po poškodbi vrnil na ledene ploskve se je veselil četrte zmage na šestih tekmah. »Lepo je, da smo začeli serijo gostovanj z zmago. Pomembno je tudi, da smo po rednem delu zmagali v dvoboju z neposrednimi tekmeci iz skupine in zahodnega dela lige. Tako smo rahlo znižali zaostanek za njimi,« je dejal Quick.

Kralji so sedmi v ligi in šesti na zahodnem delu (63 točk) ter tretji v pacifiški skupini za Anaheimom, ki z 71 točkami vodi v NHL, in St. Louisom (66).

Kapetan poškodovan

Ekipa New York Rangers je z golom Matsa Zuccarella slabih šest minut pred koncem tekme premagala Detroit Red Wings z 1 : 0. Že na četrti zaporedni tekmi pa ni bilo poškodovanega kapetana ruske olimpijske reprezentance Pavla Dacjuka; 35-letnik je tudi najboljši strelec Rdečih kril. Rusija bo prvo tekmo na olimpijskih igrah v Sočiju igrala 12. februarja proti Sloveniji. Če bo Dacjuk zdrav, bo na OI verjetno igral v napadu z Aleksom Ovečkinom in Jevgenijem Malkinom.

Ottawa je doma po podaljšku izgubila z Montrealom s 5 : 4, tri tekme pa so se končale šele po kazenskih strelih; Philadelphia je izgubila z Nashvillom s 4 : 3, Tampa Bay z newyorškimi Otočani z 2 : 1, Colorado pa je doma odpravil New Jersey z 2 : 1.

Deli s prijatelji