NHL

Kralji po podaljšku boljši od Račkov, zadel tudi Kopitar

Objavljeno 16. november 2014 10.51 | Posodobljeno 16. november 2014 10.51 | Piše: STA, A. L.

V zadnji tretjini je izenačil na 2 : 2 in izsilil podaljšek.

Anže Kopitar z moštvenimi kolegi.

LOS ANGELES – Moštvo Los Angeles Kings je v noči na nedeljo doma po podaljšku premagalo Anaheim Ducks s 3 : 2. V Staples Centru se je izkazal tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je v zadnji tretjini izenačil na 2 : 2. Zmago za domače je v podaljšku zagotovil Jarret Stoll.

 


Sinočnji drugi izidi:

Boston – Carolina 2 : 1 

Columbus – San Jose 2 : 1

Nashville – Winnipeg 2 : 1

Montreal – Philadelphia 6 : 3

Calgary – Ottawa 4 : 2

St. Louis – Washington 4 : 1

New Jersey – Colorado 2 : 3

Dallas Stars– Minnesota 1 : 2

Buffalo – Toronto 6 : 2

Tampa Bay – New York Islanders  5 : 2 

Pittsburgh – New York Rangers 3 : 2 (kazenski streli)

 

Potreben podaljšek

Anaheim je povedel v 29. minuti z golom Emersona Etema, Tyler Toffoli pa je z igralcem manj v 37. minuti izenačil. Veselje v dvorani je bilo kratkotrajno, saj je dobro minuto pred koncem tretjine Ryan Kesler spet ugnal Jonathana Quicka za 2 : 1.

Domači so sredi zadnje tretjine le izenačili. Hitri podaji Jaka Muzzina in Drewa Doughtyja je s strelom od daleč izkoristil Kopitar. V tretji minuti podaljška je Justin Williams prodrl po levi strani in podal pred vrata, kjer je palico podstavil Stoll in zagotovil Kraljem zmago. Stoll je s tem dosegel prvi gol v sezoni in hkrati 200. točko v dresu Kraljev v ligi NHL.

Kralji bodo po treh tekmah v manj kot štirih dneh imeli prost dan, naslednja pa jih čaka v noči na sredo, ko v Staples Center prihaja Florida.

Kralji bodo po treh tekmah v manj kot štirih dneh imeli prost dan, naslednja tekma pa jih čaka v noči na sredo, ko v Staples Center prihaja Florida.

Deli s prijatelji