SPRINT

Kowalczykova zmagala, Višnarjeva je bila peta

Objavljeno 20. marec 2013 19.26 | Posodobljeno 20. marec 2013 19.26 | Piše: STA, P. J.

Na progi ni manjkalo zapletov, padci so povzročili precej težav tudi naši smučarski tekačici.

STOCKHOLM – Poljska smučarska tekačica Justyna Kowalczyk (2:45,8) je zmagovalka sprinta za svetovni pokal v Stockholmu. Drugo mesto na sprintu v klasični tehniki je osvojila Norvežanka Marit Bjoergen (+2,2), tretja pa je bila Finka Kerttu Niskanen (+3,1). Edina Slovenka na tekmi Katja Višnar je bila peta (+9,3).

Zapleti na progi

Višnarjeva se je danes uvrstila v drugi finale v svetovnem pokalu te sezone. S tretjim časom kvalifikacij je nato v četrtfinalu suvereno zmagala, potem ko je že na startu krenila na polno. Tudi v polfinalu je dobro startala, se prebila v ospredje in nato tekla skupaj s Kowalczykowo. Smuči so ji lepo tekle, tako da ni imela večjih težav s prebojem v finale.

Današnji zadnji sprint sezone pa je v finalu postregel z zanimivim razpletom. Ni manjkalo niti padcev, od katerih pa je največ izgubila prav Višnarjeva. Blejka, ki bo v četrtek dopolnila 29 let, je znova dobro startala in tekla v ospredju ter držala pozicijo. Potem se je začelo na progi zapletati. Ena od finskih tekmovalk je padla, a se je Višnarjevi uspelo obdržati na smučeh.

Kowalczykova pobegnila naprej

V predzadnjem zavoju pa so začele tekmovalke pritiskati. Kowalczykova je pobegnila naprej, Višnarjeva je bila na notranji strani zavoja, a je Bjoergnova po zunanji pobegnila, v ciljni ravnini pa sta slovensko tekmovalko prehiteli še dve Finki. V skupnem seštevku sprinta je zmago slavila Američanka Kikkan Randall, Višnarjeva je bila 14., Vesna Fabjan pa 31.

Pri moških je premočno zmagal Norvežan Petter Northug (2:23,6) pred rojakom Eirikom Brandsdalom (+0,7) in Rusom Nikito Krijukovom (+1,1). V finalu je nastopil tudi Northugov brat Tomas in osvojil peto mesto. Northug je s to zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Karavana smučarjev tekačev se zdaj seli v Falun, kjer bo konec tedna še tradicionalni zaključek sezone.

Deli s prijatelji