SUVERENO NA VRH

Košir z drugim mestom prevzel vodstvo v svetovnem pokalu

Objavljeno 12. januar 2014 19.25 | Posodobljeno 12. januar 2014 19.27 | Piše: STA, M. U.

Marguč je dopolnil Koširjev uspeh s četrtim mestom.

Žan Košir. Foto: Wikipedia
BAD GASTEIN – Slovenska deskarja Žan Košir in Rok Marguč sta se izkazala na tekmi svetovnega pokala v paralelnem slalomu v Bad Gasteinu. Košir, ki je bil najboljši v kvalifikacijah, je na koncu zasedel drugo mesto, s katerim je tudi prevzel vodstvo v svetovnem pokalu, svetovni prvak Marguč pa je bil četrti; takšna je bila njegova uvrstitev tudi v kvalifikacijah.
 
Za Koširja je Bad Gastein srečen kraj
 
Lani je tu dosegel svojo edino zmago v svetovnem pokalu, po ponesrečenem nastopu v petkovi tekmi (nadomeščala je Jürling), ko je v kvalifikacijah napravil napako in odstopil, pa se je na drugi tekmi vrnil na stopničke. Bil je blizu zmagi, na težki, povsem zmehčani progi je kazal suverene predstave, bil najhitrejši v kvalifikacijah, v finalu pa se je zaustavil kar sam, saj je po zmagi v prvi vožnji na drugi padel, s tem pa zapravil kolajno v slalomskem seštevku svetovnega pokala. To je bil namreč zadnji paralelni slalom v sezoni, v seštevku pa je zasedel četrto mesto – zmagal je Francoz Sylvain Dufour.
 
Košir je z drugim mestom izenačil najboljši izid sezone, z drugimi letošnjimi stopničkami jih ima zdaj v karieri že sedem.
Deli s prijatelji