NHL

Kopitarjevi Kralji z zmago začeli konferenčni polfinale

Objavljeno 15. maj 2013 13.42 | Posodobljeno 15. maj 2013 13.42 | Piše: STA, A. L.

Najboljši športnik minulega leta v Sloveniji Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce moštva iz Los Angelesa.

Anže Kopitar v akciji.

LOS ANGELES – Moštvo Los Angeles Kings je z zmago (2 : 0) začelo polfinale zahodne konference severnoameriškega hokejskega prvenstva NHL proti moštvu San Jose Sharks ter v seriji povedlo z 1 : 0. To je za Kralje peta zaporedna zmaga v končnici. Najboljši športnik minulega leta v Sloveniji Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce moštva iz Los Angelesa.

Vratar zaklenil svoja vrata

Hokejisti San Joseja, ki so v uvodnem krogu končnice pometli z Vancouvrom, so bili tokrat nemočni pred Jonathanom Quickom, ki je zaklenil domača vrata. Quick, ki bo prihodnje leto na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju najbrž reprezentančni vratar ZDA, je ubranil vseh 35 strelov gostujočega moštva ter še šestič v končnicah prvenstva ostal nepremagan.

Svojo premoč na ledu so Kralji izkoristili že v prvi tretjini, ko je po akciji, podajalca sta bila Mike Richards in Jeff Carter, v polno, le 13 sekund pred koncem uvodne tretjine, prvi zadetek na tekmi zabil Slava Vojnov. Drugi in zadnji gol na tekmi pa je padel v 33. minuti tekme, ko je Anttija Niemija premagal Richards, podala pa sta Vojnov in Rob Scuderi.

Kralji so vse od marca nepremagani na domačem ledu dvorane Staples Center, kjer so vpisali že 11. zaporedno domačo zmago. Druga tekma kalifornijskega dvoboja bo na sporedu v četrtek.

Vzhodna konferenca

Na tekmi polfinala vzhodne konference je ekipa Pittsburgh Penguins doma odpravila hokejiste Ottawa Senators s 4 : 1 ter v seriji povedla z 1 : 0. Pingvini so bili nezaustavljivi z igralcem več na igrišču, ko sta zadela v polno Paul Martin in Chris Kunitz.

Pascal Dupuis je zabil že šesti gol v končnici, Rus Jevgenij Malkin pa je prispeval gol in podajo ter še na sedmi tekmi vpisal vsaj točko, v končnici pa je dosegel tretji zadetek. »Današnja tekma je pokazala, da znamo bolje igrati tudi v obrambi. Odlično smo igrali tudi z igralcem več na ledu in uspeh ni izostal,« je po tekmi dejal Malkin.

Izkazal se je tudi vratar domačih, Čeh Tomaš Vokoun, s 36 leti hokejski veteran, je na svoji 713. tekmi v ligi NHL zaustavil 35 strelov gostujočega moštva, ugnal ga je le Colin Greening. »Takšen začetek polfinala smo si lahko samo želeli, vendar pa ne smemo prehitevati dogodkov, saj je to šele prvo dejanje,« je bil realen napadalec Pittsburgha Jarome Iginla.

»Navdušen sem, kako smo se lotili tekme. Nismo stavili le na enega, temveč smo si razdelili breme in fantje so se res izkazali,« je bil zadovoljen trener Pingvinov Dan Bylsma.

Druga tekma dvoboja bo v petek v Pittsburghu.

Deli s prijatelji