LEDENA DVORANA

Kopitarjevi kralji so se znesli nad Edmontonom: zabili so kar osem golov

Objavljeno 03. april 2015 11.15 | Posodobljeno 03. april 2015 11.15 | Piše: STA, A. L.

Slovenski as Anže Kopitar je bil podajalec pri drugem in tretjem golu.

Anže Kopitar.

LOS ANGELES – Hokejisti Los Angeles Kings so po dveh porazih v gosteh v celoti izkoristili tekmo na domačem ledu dvorane Staples Center za povrnitev načete samozavesti. Kralji so se znesli nad moštvom Edmonton Oilers, ki so ga premagali s kar 8 : 2. Slovenski as Anže Kopitar je bil podajalec pri drugem in tretjem golu.

Za prvo navdušenje domačih navijačev je že v tretji minuti tekme poskrbel Dustin Brown, pet minut kasneje je bil Anže Kopitar podajalec pri zadetku Mariana Gaborika za 2 : 0, v deseti minuti pa je podal tudi Drewu Doughtyju za 3 : 0.

V drugi tretjini so gostje znižali na 1 : 3 po zadetku Teddyja Purcella, a sta do konca tretjine gostujočo mrežo napolnila še Jordan Nolan in Jeff Carter. V tretji tretjini so bili uspešni še Robyn Regehr, Gaborik in Carter, končni izid pa je poldrugo minuto pred koncem postavil gostujoči hokejist Jordan Eberle za 2 : 8.

Po očitku so se razcveteli

Osem golov so igralci Los Angelesa nazadnje dosegli 1. aprila 2010, ko so premagali Vancouver z 8 : 3. Kralji so uslišali kritiko trenerja Darryla Sutterja, ki je pred dnevi nekaterim najbolj izpostavljenim igralcem očital, da niso zadeli že, odkar se je rodil Jezus. Dustin Brown je zadel po 19 tekmah, Drew Doughty pa po 24 tekmah brez uspeha. Že prej je proti Minnesoti zadel Dwight King.

Edmonton je sicer že brez možnosti za uvrstitev v končnico, kralji pa se borijo za zadnjo vstopnico na zahodu za izločilne boje. Los Angeles ima le točko manj od tretjeuvrščenega moštva pacifiške skupine Calgaryja in je z 90 točkami izenačen z osmim moštvom v razvrstitvi zahodne konference Winnipegom.

Los Angeles do konca rednega dela sezone čaka še pet tekem. V noči na nedeljo sledi domači obračun z že odpisanim Coloradom, nato pa se bodo kalifornijski hokejisti odpravili na sklepno kanadsko turneja s tremi tekmami v gosteh pri Vancouvru, Edmontonu in Calgaryju, za konec pa kralje čaka še domači obračun s pacifiškim tekmecem San Josejem.

Deli s prijatelji