PORAZ

Kopitarjev gol ni bil dovolj za zmago

Objavljeno 18. januar 2015 11.55 | Posodobljeno 18. januar 2015 11.55 | Piše: STA, P. Pa.

Anže Kopitar je zadel gol v drugi tretjini ob premoči na ledu za vodstvo z 2 : 1, pri kazenskih strelih pa je vratar Frederik Andersen njegov poskus ubranil.

Anže Kopitar vodi plošček proti svojemu drugemu naslovu v ligi NHL.

LOS ANGELES – Derbi kalifornijskih tekmecev v severnoameriški ligi NHL v mestu angelov je pripadel moštvu Anaheim Ducks, ki so domačo ekipo Los Angeles Kings premagali šele po kazenskih strelih s 3 : 2. Anže Kopitar je zadel gol v drugi tretjini ob premoči na ledu za vodstvo z 2 : 1, pri kazenskih strelih pa je vratar Frederik Andersen njegov poskus ubranil.

Hokejsko poslastico je odločil Jakob Silfverberg, potem ko tudi Kopitarjev kolega Marian Gaborik ni bil uspešen.

Pred derbijem pacifiške skupine z Anaheimom so v hokejskem hramu Los Angeles Kings počastili slovitega branilca Roba Blaka, čigar dres s številko 4 so kot petega obesili pod strop znamenite dvorane.

Mestni tekmec Los Angelesa Anaheim je s četrto zaporedno zmago in 66 točkami prevzel vodstvo v razvrstitvi lige NHL, potem ko je Nashville izgubil pri Detroitu s 5 : 2. Los Angeles s Calgaryjem, oba imata po 51 točk, po drugem porazu v vrsti deli osmo mesto na zahodnem delu.

Navijači v do zadnjega kotička zapolnjeni dvorani v prvi tretjini niso videli zadetka. Prvič je Staples Center spravil na noge Alec Martinez v 29. minuti za vodstvo 1 : 0, v 35. minuti je Ryan Getzlaf izenačil na 1 : 1, poldrugo minuto pred koncem tretjine pa je power play priložnost izkoristil Kopitar za vnovično vodstvo Los Angelesa. Edini gol v tretji tretjini, ob številčni prednosti, je dosegel Sami Vatanen, rački pa so s tem izsilili podaljšek.

Po podaljšku brez zadetkov so sledili kazenski streli, v kateri pa kralji niso bili uspešni, vratar Anaheima Frederik Andersen je namreč ubranil strele Jeffa Carterja, Kopitarja in Gaborika.

Los Angeles v noči na torek po slovenskem času čaka še sedma zaporedna tekma v Staples Centru, ko bodo gostili neposredne tekmece za mesto v končnici iz pacifiške skupine Calgary, v noči na četrtek pa bo sledilo gostovanje pri kalifornijskih tekmecih San Jose Sharks.

Deli s prijatelji