IZBRAN

Kopitar že tretjič na tekmi All Star v ligi NHL

Objavljeno 11. januar 2015 08.31 | Posodobljeno 11. januar 2015 08.31 | Piše: STA, A. L.

Kopitar si je nastop prislužil na podlagi odločitve trenerjev in vodstva lige NHL.

Anže Kopitar.

LOS ANGELES – Slovenski hokejski as Anže Kopitar si je še tretjič v karieri prislužil nastop na tekmi največjih zvezdnikov severnoameriške hokejske lige NHL All Stars, ki bo 25. januarja v Columbusu v zvezni državi Ohio. Na tekmi vseh zvezd lige NHL bosta zaigrala dva igralca Los Angeles Kings, poleg napadalca Kopitarja še branilec Drew Doughty.

Kopitar je na tovrstni tekmi kot prvi Slovenec zaigral že v letih 2008 in 2011. Leta 2007 je bil izbran v ekipo novincev v sklopu spektakla pred tekmo vseh zvezd.

Glasovi navijačev

Prvih šest udeležencev tekme je bilo izbranih na podlagi glasovanja navijačev. Največ glasov so prejeli hokejisti Chicaga Patrick Kane, Jonathan Toews, Duncan Keith, Corey Crawford in Brent Seabrook, edini, ki so mu navijači podelili mesto na tekmi in ne pripada moštvu iz vetrovnega mesta, pa je igralec ekipe Buffalo Sabres Zemgus Girgensons, sicer latvijski reprezentant.

Trenerji so ga izbrali

Kopitar si je nastop prislužil na podlagi odločitve trenerjev in vodstva lige NHL, ki je v soboto sporočilo preostalih 36 udeležencev te ekshibicijske hokejske tekme. Že pred tem sta bila izbrana tudi trenerja ekip, ki se bosta pomerili na tekmi vseh zvezd. To sta trener moštva Nashville Predators Peter Laviolette in trener aktualnih prvakov Los Angeles Kings Darryl Sutter, ki je izbral Kopitarja in Doughtyja.

Na seznamu udeležencev sta tudi zvezdnika Pittsburgha Sidney Crosby in Jevgenij Malkin, ter Washingtona Aleksej Ovečkin in Anaheima Ryan Getzlaf. Prihodnji teden bodo določili še kapetana obeh moštev.

Vsako od 30 moštev, zastopano v ligi NHL, bo imelo na tekmi vseh zvezd vsaj enega predstavnika.

Deli s prijatelji