NHL

Kopitar zadel, Kralji pa zmagali

Objavljeno 19. marec 2013 16.48 | Posodobljeno 19. marec 2013 16.48 | Piše: STA, P. J.

Jonathan Quick je prvič v sezoni ostal nepremagan.

LOS ANGELES – Hokejisti Los Angelesa so v tekmi severnoameriške lige NHL sinoči premagali ekipo Phoenix Coyotes s 4 : 0. Za prvake je slovenski zvezdnik Anže Kopitar prispeval tretji gol, pri prvem Jaka Muzzina pa je bil podajalec. Zadetka za branilce naslova sta dosegla še Tyler Toffoli in Jeff Carter, vratar Jonathan Quick pa je prvič v sezoni ostal nepremagan.

Prav Kopitarjev deveti gol v sezoni je pravzaprav predčasno odločil zmagovalca. Medtem ko so gostje pri zaostanku 2 : 0 še upali na preobrat v zadnji tretjini, je bilo v 47. minuti jasno, da treh golov ne bodo mogli nadoknaditi. Za Phoenix je bil to že četrti zaporedni poraz.

Zmaga je za branilce naslova zelo pomembna za uvrstitev v končnico, saj Phoenix, ki si deli osmo mesto na zahodu s San Josejem (ta je izgubil v Anaheimu s 3 : 5) zdaj zaostaja za Kralji, ki so na tretjem mestu, štiri točke. Seveda pa bo to zmago treba potrditi že danes, ko se bosta ekipi ponovno srečali v Los Angelesu.

Posebej navdušen je bil po zmagi novinec Toffoli, ki je v svoji drugi tekmi za Kralje dosegel svoj prvi gol v NHL. »Vsak otrok sanja, da bo igral v ligi NHL in dosegel gol. Vsak otrok sanja tudi, da bo igral v napadu, v kakršnem zdaj igram sam. Zdaj si želim le, da se bo to nadaljevalo,« je po tekmi dejal Toffolli.

Vodilno moštvo lige Chicago, ki je na začetku sezone zbralo 24 tekem z vsaj eno točko, nato pa doživelo dva zaporedna poraza po rednem delu, je začelo nov zmagovalni niz. Tokrat je v gosteh za tretjo zmago zapored premagalo zadnjeuvrščenp moštvo zahoda Colorado s 5 : 2. Chicago ima zdaj že neverjetnih 51 točk iz 28 tekem.

Na drugem mestu zahoda je Anaheim s prav tako spoštovanja vredno bero 46 točk, po 34 pa jih imajo ob Los Angelesu še hokejisti Minnesote in St. Louisa. Minnesota se je tokrat veselila zmage v Vancouvru s 3 : 1.

Preostali izidi: New York Rangers – Carolina Hurricanes 2 : 1 (kazenski streli), Tampa Bay Ligthning – Philadelphia Flyers 4 : 2 in Dallas Stars – Calgary Flames 4 : 3.

Deli s prijatelji