LIGA NHL

Kopitar spet v lov na Stanleyjev pokal

Objavljeno 02. junij 2014 10.45 | Posodobljeno 02. junij 2014 10.45 | Piše: STA, Ma. F.

Finale se bo začel že v sredo po ameriškem času oziroma v noči na četrtek po srednjeevropskem.

CHICAGO – Hokejisti Los Angelesa so se uvrstili v finale severnoameriške lige NHL. V odločilni sedmi tekmi konferenčnega finala na zahodu so Anže Kopitar in soigralci v gosteh premagali Chicago po podaljšku s 5 : 4. V obračunu za Stanleyjev pokal bo njihov tekmec ekipa New York Rangers.

Kralji, za katere zaradi slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja pesti stiska tudi veliko ljubiteljev športa v Sloveniji, so imeli lepo priložnost, da se drugič v treh sezonah uvrstijo v veliki finale lige NHL in se spet potegujejo za Stanleyjev pokal, ki so ga osvojili že leta 2012. Proti branilcem naslova iz Chicaga so namreč po štirih tekmah vodili s 3 : 1 v zmagah, toda dvakrat niso zmogli zadnjega odločilnega koraka. Najprej so se hokejisti iz vetrovnega mesta rešili na domačem ledu po dveh podaljških, potem pa zmagali v gosteh ter tako odločitev prestavili na sedmo tekmo in v svojo dvorano.

Nazadnje pa so se le veselili Kralji, ki so še tretjič v tej končnici dobili sedmo odločilno tekmo, tokrat po podaljšku.

Finale se bo začel že v sredo po ameriškem času oziroma v noči na četrtek po srednjeevropskem.

Deli s prijatelji