NHL

Kopitar s tremi goli junak tekme v New Yorku

Objavljeno 13. februar 2016 11.41 | Posodobljeno 13. februar 2016 11.42 | Piše: STA, Mo. S.

Anže Kopitar je zadel za 1 : 0, 3 : 3 in 4 : 4.

Anže Kopitar.

NEW YORK – Anže Kopitar je ponoči blestel na tekmi severnoameriške lige NHL. K zmagi Los Angelesa po podaljšku v gosteh pri moštvu New York Rangers s 5 : 4 je prispeval kar tri zadetke.

Po Quicku poškodovan še Gaborik

Kopitar, ki je igral več kot 23 minut in štirikrat sprožil proti vratom, je zadel za 1 : 0, 3 : 3 in 4 : 4. Odločilni zadetek za zmago je dosegel Tanner Pearson v četrti minuti podaljška. Preostali gol za Kralje je prispeval Marian Gaborik, ki pa se je poškodoval že v prvi tretjini in se ni več vrnil na led. To je na gostovanju Kraljev na vzhodni obali ZDA, ki obsega kar sedem tekem (proti Rendžerjem je bila tretja), že druga resna poškodba v moštvu. V prepričljivi zmagi na prvi tekmi proti Bostonu jo je namreč nekaj sekund pred koncem skupil prvi vratar kluba in ameriški reprezentant Jonathan Quick

Na drugih tekmah je Buffalo s 6 : 4 odpravil Montreal, Carolina je po kazenskih strelih z 2 : 1 izgubila proti Pittsburghu, Detroit prav tako po kazenskih strelih s 3 : 2 proti Coloradu, Tampa Bay je po podaljških s 4 : 3 ugnala Nashville, Florida je doma izgubila proti St. Louisu s 5 : 3, Arizona pa je s 4 : 1 odpravila Calgary.

Deli s prijatelji