NHL

Kopitar s Kralji izgubil v San Joseju

Objavljeno 15. marec 2013 12.53 | Posodobljeno 15. marec 2013 12.54 | Piše: STA, R. T.

Kralji so klonili s 3 : 4, vratar Jonathan Quick pa je dobil tri gole že po prvih 12 strelih.

SAN JOSE – Moštvo hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na petek gostovalo v San Joseju in izgubilo s 3 : 4. Anže Kopitar je za Kralje prispeval podajo, poleg tega pa je na gol San Joseja sprožil pet strelov. Dva gola za Los Angeles je zabil Dustin Brown, enega pa Dwight King.

Kralje je pokopal slab začetek dvoboja. Morski psi, ki so bili pred sinočnjim dvobojem brez zmage na štirih tekmah zapored, so tekmo začeli z zadetkom Brenta Burnsa sredi prve tretjine. V drugi sta za zanje v polno zadela še Matt Irvine in Logan Couture, šele pri zaostanku 0 : 3 pa so se prebudili tudi branilci naslova.

Quickov slabi večer

Kapetan Dustin Brown je po podaji Anžeta Kopitarja znižal še pred drugim odmorom, a je nato že v 41. minuti Couture z drugim zadetkom na tekmi domače spet popeljal do varne prednosti. Kralji so sicer nato dosegli še dva gola, drugega na tekmi tudi Brown, vseeno pa ostali brez izenačenja. Vratar domačih Antti Niemi je zbral 34 obramb. Na drugi strani ni imel najboljšega dne Jonathan Quick, saj je dobil tri gole že po prvih 12 strelih, nato pa ga je trener Darryl Sutter zamenjal z Jonathanom Bernierem.

Deli s prijatelji