HOKEJ

Kopitar s kralji do zmage nad kojoti

Objavljeno 05. december 2014 09.28 | Posodobljeno 05. december 2014 09.28 | Piše: STA, A. L.

Slovenski zvezdnik je odigral 17 minut tekme, a ostal brez točke.

Veselje Kraljev.

GLENDALE – Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL tokrat gostovali v dvorani Gila River Arena v Glendalu pri ekipi Arizona Coyotes in slavili gladko s 4 : 0. Z dvema zadetkoma in s podajo se je pri kraljih tokrat najbolj izkazal Dustin Brown. Slovenski zvezdnik v dresu kraljev Anže Kopitar je odigral 17 minut tekme, a ostal brez točke.

Poleg Browna se je pri gostih izkazal tudi vratar Martin Jones, ki je zaustavil 26 strelov in tako kot Jonathan Quick na zadnji tekmi proti Bostonu ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Alec Martinez je dan za tem, ko se je z moštvom dogovoril za podaljšanje pogodbe, dosegel gol in podajo, en zadetek pa je z igralcem več dodal še Jared Stoll.

Kralji, branilci naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal, niso pokazali nobene milosti do kojotov, ki so v dvoboj z losangeleško ekipo vstopili s petimi zaporednimi domačimi porazi. Kralji so jim prizadejali še šestega v nizu, kar pomeni, da so kojoti prvič po letu 2009 v domači dvorani nanizali šest zaporednih porazov. Skupno so tokrat izgubili še sedmič v zadnjih devetih tekmah.

Deli s prijatelji