NAVIJAČI NA TRNIH

Kopitar podal za podaljšek in zadel odločilni kazenski strel

Objavljeno 06. marec 2015 08.49 | Posodobljeno 06. marec 2015 08.49 | Piše: STA, A. L.

Kazalo je že, da bodo branilci šampionskega naslova ostali brez točke, a so v zadnji minuti srečanja le izsilili podaljšek.

Anže Kopitar.

LOS ANGELES – Moštvo Los Angeles Kings, kjer igra slovenski hokejski as Anže Kopitar, je v severnoameriški ligi NHL doseglo novo zmago. Kralji so bili po kazenskih strelih boljši od ekipe Montreal Canadiens s 4 : 3. Ključno vlogo je odigral Kopitar, ki je zabil odločilni kazenski strel ter podal za podaljšek.

Kralji so tekmo proti kanadskim tekmecem bolje začeli. Po prvi tretjini so vodili že z 2 : 0 po zadetkih Mariana Gaborika in Jeffa Carterja. A so nato gostje prišli do izenačenja, v polno sta zadela Tom Gilbert in Brendan Galagher, z zadetkom Maxa Paciorettyja pa so v tretji tretjini celo povedli s 3 : 2.

Napeta končnica

Kazalo je že, da bodo branilci šampionskega naslova ostali brez točke, a so v zadnji minuti srečanja le izsilili podaljšek. Petinštirideset sekund pred koncem rednega dela je zadel Gaborik, pomemben gol za 3 : 3 pa je s podajo pripravil slovenski as Kopitar, ki je po podaljšku brez golov zadel tudi odločilni kazenski strel za pomembno zmago v boju za končnico.

Naslednjo tekmo bodo Kralji odigrali čez dva dni, v noči na nedeljo po slovenskem času. Tokrat nasprotnik ne bo kanadska ekipa, bo pa prvi zvezdnik ekipe Kanadčan. V Los Angeles namreč prihaja Pittsburgh s Sidneyjem Crosbyjem.

Deli s prijatelji