LIGA NHL

Kopitar podajal za zmago Kraljev

Objavljeno 04. maj 2014 13.53 | Posodobljeno 04. maj 2014 14.03 | Piše: STA, R. T.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je z Los Angelesom povedel proti Anaheimu v drugem krogu končnice lige NHL.

ANAHEIM –  Ekipa Los Angeles Kings je v  hokejski ligi NHL v gosteh po podaljšku s 3 : 2 premagala Anaheim Ducks in v drugem krogu zahodnega dela končnice lige povedla z 1 : 0. Eden najzaslužnejših za zmago je bil Anže Kopitar, ki je prispeval tri podaje. Na vzhodnem delu je med Bostonom in Montrealom po zmagi prvih s 5 : 3 zdaj skupno 1 : 1.

Gaborik junak tekme

Slovenski zvezdnik Kopitar, ki je s 13 točkami (štirje goli) najboljši strelec letošnje končnice, je najprej podal za gol, ki ga je Alec Martinez za vodstvo gostov z 1 : 0 dosegel v 10. minuti, nato pa še za odločilna zadetka Slovaka Mariana Gaborika. Ta je na 2 : 2 izenačil vsega sedem sekund pred koncem rednega dela.

Slovak je zadel še po 12 minutah in 17 sekundah podaljška, ko je odločil srečanje. Gaborik je na tekmi dosegel dva gola in podajo in bil razglašen za igralca tekme. Ta je bila zelo izenačena, kar kaže tudi podatek, da je Jonathan Quick v vratih Los Angelesa zbral 33 obramb, tako kot tudi Jonas Hiller na drugi strani.

»Dobili smo plošček ob ogradi, plošček je nato prišel do Kopija, ki me je videl, kako drsam proti golu, in mi izvrstno podal. Moja naloga je bila le, da plošček preusmerim v mrežo,« je odločilno akcijo na tekmi opisal Gaborik.

Zimzeleni Selänne

Ta je utišala del navijačev v rumenem med 17.393 gledalci v dvorani, ki se nadejali, da bo gol, ki ga je v deveti minuti zadnjega dela dosegel Finec Teemu Selänne, tudi odločilni. 43-letni Selänne je postal tretji najstarejši igralec, ki je zadel v končnicah NHL. Le legendarna Gordie Howe (52, leta 1980) in Chris Chelios (45, leta 2007), sta bila starejša.
 

Deli s prijatelji